Cultură

A 5-a ediție a Festivalului Ceau, Cinema! începe joi la Timișoara și Gottlob

A 5-a ediție a Festivalului Ceau, Cinema! începe joi la Timișoara și Gottlob

Am intrat în linie dreaptă! Joi începe a cincea ediţie a festivalului – 4 zile cu aproape 30 de filme şi mai mulţi invitaţi ca oricând. Cea de-a cincea ediţie a festivalului are loc între 19 şi 22 iulie, la Timişoara şi Gottlob. Ceau, Cinema! este un festival dedicat filmului european, organizat de Asociaţia Marele Ecran şi Asociaţia Pelicula Culturală.

Atracţiile din acest an: o competiție de șase filme europene realizate de tineri regizori, o retrospectivă dedicată cineastului Andrei Ujică, o selecție cu câteva dintre cele mai apreciate filme românești și străine foarte noi, un focus Florin Iepan, o mini-secțiune de filme subversive clasice, un omagiu Răzvan Georgescu, precum și ateliere și discuții cu cineaşti.

Şase filme realizate de regizori din Croaţia, Bulgaria, Slovacia, Polonia, Ucraina și Italia au fost selectate în competiţie. Prezentate în ultimul an în mari festivaluri precum cele de la Cannes, Locarno, Karlovy Vary, Rotterdam sau Veneția, cele șase titluri care concurează pentru premiile Ceau, Cinema! sunt: „Comic Sans”, de Nevio Marasović; „3/4”, de Ilian Metev, „Out”, de György Kristóf; „Nina”, de Olga Chajdas; „Căderea”, de Marina Stepanska; și „Manuel”, de Dario Albertini. Juriul este format din actriţa Alina Grigore, criticul de film Ileana Bîrsan şi regizorul Florin Iepan.

Proiectul este organizat cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei (CNC) şi al Consiliului Judeţean Timiş.

Abonamentele şi biletele online pot fi găsite pe iabilet.ro: https://www.iabilet.ro/site/event/34907/. În timpul festivalului, ele pot fi cumpărate din spaţiile de proiecţie: un abonament – 45 de lei; un bilet – 10 lei.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*