Social

Noaptea ca… polițiștii! Oamenii legii, control la societățile cu activitate suspendată, dar “active”

Noaptea ca… polițiștii! Oamenii legii, control la societățile cu activitate suspendată, dar “active”

O acțiune de amploiare a polițiștilor locali din Timișoara a avut loc, pe timp de noapte, motivul acesteia fiind verificarea societăților care funcționează deși au activitatea suspendată și fac gălăgie.

Agenții Poliției Locale din cadrul Serviciului Inpecție Comercială au organizat, împreună cu polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului și Compertimentului Intervenții Rapide, acțiuni pe timp de noapte, în acest weekend, pentru a verifica atât sesizările cu privire la tulburarea liniștii publice pe timp de noapte, cât și pentru a verifica dacă unele societăți comerciale care din cauza neregulilor constatate anterior controlului aveau activitatea suspendată respectă dispoziția de suspendare a activității.

Oamenii legii au descoperit că spălătoria cu fise ”Nordia Voda” de pe strada Mareșal Constantin Prezan funcționa în continuare pe timp de noapte, deși în urma sancțiunilor repetate s-a dispus suspendarea activității societății. Același lucru s-a constatat și în cazul Clubului ”Everytime”, din Piața Traian, care nu respecta dispoziția de suspendare. În ambele situații s-a luat măsura sancționării contravenționale cu câte 2.000 lei, aceasta fiind amenda maximă prevăzută de OG 99/2000, în cazul clubului Everytime fiind aplicată sancțiune și conform Legii 61/1991 republicată pentru tulburarea liniștii locuitorilor pe timp de noapte. De asemenea reprezentanții restaurantului ”Yugo” de pe strada Paul Chinezu au fost sancționați deoarece nu dețineau acord de funcționare.

Astfel de acțiuni au loc periodic pentru luarea măsurilor legale în cazul restaurantelor, teraselor, cluburilor etc care nu respectă legislația referitoare la deținerea de documente de funcționare, dar și pe cea privind ordinea și liniștea publică.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*