Administrație

Nicolae Robu dă în judecată fosta conducere de la Primăria Timișoara

Nicolae Robu dă în judecată fosta conducere de la Primăria Timișoara

Fostul primar al Timișoarei, Gheorghe Ciuhandu, dar și foștii viceprimari Adrian Orza și Sorin Grindeanu, au fost dați în judecată de Primăria Timișoara pentru plata unui prejudiciu de peste 300.000 lei produs în perioada fostei administrații.

O problemă veche a fostei administrații a Primăriei a ieșit la iveală după un control al Curții de Conturi. Potrivit primarului Nicolae Robu, prejudiciul a fost cauzat prin închirierea unor mașini de către Primăria Timișoara, de la RATT. Mașinile, 12 la număr, au fost închiriate în perioada 2009-2010, atunci când la conducerea primăriei se afla Gheorghe Ciuhandu.“Prejudiciul produs Primăriei Timisoara prin nerespectarea ordonanței de urgentei in vigoare la acea vreme, privind reducerea cheltuielilor bugetare. S-au încheiat contracte de închiriere pentru mașini și Curtea de Conturi a sesizat că acele contracte au fost ilegale. Prin urmare domnii Ciuhandu, Grindeanu, Orza și câțiva funcționari publici vor trebui să dea socoteală”, explicat edilul Nicolae Robu.

Fosta administrație a închiriat 12 autoturisme de la R.A.T.T, plătind în total 352.000 lei. Acum, Curtea de Conturi cere municipalității să recupereze această sumă, care figurează ca prejudiciu.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*