Sănătate

Controale DSP Timiș la ștranduri

Controale DSP Timiș la ștranduri

Inspectorii DSP Timiș au verificat ștrandurile din județ. În lunile mai și iunie 2018, aceștia au controlat 11 ștranduri, 16 unități turistice și două tabere școlare.

Astfel, la cele două tabere școlare – Poieni Strîmbu și Chevereșu Mare s-au verificat condițiile igienico-sanitare în spațiile de cazare, starea cazarmamentului, spațiile de joacă, funcționarea instalațiilor sanitare și a spațiilor frig, starea igienico sanitară a mobilierului și a utilajelor din blocul alimentar, modul de aprovizionare cu alimente pe perioada de funcționare a taberelor, controlul medical periodic al personalului angajat la blocul alimentar, spațiile de depozitare pentru rufe, modul de colectare a deșeurilor, iluminatul și ventilația, sursele de apă potabilă, dotarea cu material de curățenie și dezinfecție, asigurarea asistenței medicale în perioada funcționarii taberelor.

Chevereșu Mare – tabăra cu capacitate autorizată de cazare de 45 de locuri/serie în două bungalouri și un pavilion comun cu clubul centrului. La dată controlului se desfășurau lucrări de împrejmuire a curții pentru asigurarea securității elevilor și se caută soluții pentru amenajarea unui cabinet medical.

Poieni Strîmbu – tabăra cu o capacitate autorizată de cazare de 57 locuri/serie. La dată controlului au fost evidențiate cîteva zone cu infiltrații la tavanul din blocul alimentar și în sala de mese plus o deteriorare la filtrul montat la forajul de apă.

Pentru deficiențe s-au recomandat recondițonarea tavanului cu infiltrații  și recondiționarea instalațiilor sanitare în  tabăra de la Poieni Strimbu,  verificarea potabilității apei din foraje și asigurarea sursei de apă în ambele tabere, achiziționarea de materii prime numai din surse autorizate și asigurarea asistenței medicale pe durata funcționarii taberelor, (în ambele tabere), achiziționarea de biocide cu avize emise de MS și respectarea numărului de locuri/serie conform cu autorizația sanitară de funcționare, pentru ambele tabere.

Zece ștranduri și un bazin de înot, toate în Timișoara

Au fost verificate: respectarea normelor igienico-sanitare de funcționare a bazinelor de înot, piscine și ștranduri; gestionarea calității apei de îmbăiere, starea igienico-sanitară a vestiarelor și a grupurilor sanitare, întreținerea spațiilor verzi din incinta, modul de colectare a deșeurilor menajere, afișarea regulamentului privind folosirea bazinelor/piscinelor.

Au fost lăsate următoarele recomandări: analiză bilunară  a apelor de îmbăiere în laboratoare autorizate, monitorizarea zilnică a parametrilor apei din bazine, achiziționarea de biocide cu avize emise de MS, igienizarea vestiarelor, finalizarea sau efectuarea cursurilor de igienă și controlul medical periodic al angajaților.

16 unități de cazare (hoteluri și spații turistice de cazare) în Timișoara și Buziaș

Au fost urmărite următoarele aspecte: condițiile igienico-sanitare în spațiile de cazare, starea mobilierului și a utilajelor din blocul alimetar,  funcționarea instalațiilor sanitare și a spațiilor frig, modul de aprovizionare cu alimente, controlul medical periodic și cursurile de igienă pentru  personalul angajat, spălătoria și asigurarea iluminatului și a ventilației, colectarea deșeurilor și aprovizionarea cu apă rece și caldă, dotarea cu material de curățenie și dezinfecție și măsurile de deratizare și dezinsecție.

Au fost sancționate 3 unități cu avertisment conform OG nr.2/2001 pentru deficiențe referitor la achiziționarea de biocide fără avize emise de MS, lipsa dovadă efectuării deratizării și dezinsecției, monitorizarea incorectă a spațiilor frig, achiziționarea de alimente fără certificate de calitate, lipsa dovadă efecturaii cursurilor de igienă.

Inspectorii DSPJ Timiș au recomandat controlul medical periodic al angajaților, asigurarea de biocide în cantități suficiente și cu avizele MS, monitorizarea permanentă a spațiilor frig, dezinsecție și deratizare, efectuarea cursurilor de igienă și dovadă acestora.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*