Social

Un jandarm timişoarean a salvat viaţa unui tânăr prins într-un incendiu

Un jandarm timişoarean a salvat viaţa unui tânăr prins într-un incendiu

În timp ce mulţi trecători erau preocupaţi să transmită imagini pe internet, cu incendiul produs ieri, în Calea Martirilor din Timişoara, un jandarm a intervenit şi a scos un tânăr din calea flăcărilor.

Un incendiu violent a izbucnit la o vulcanizare de la intersecția străzilor Calea Martirilor și Musicescu, iar mai apoi s-a extins la două case. Jandarmul timișorean se afla în timpul său liber, în trecere prin zonă iar, la un moment dat, a văzut fum şi flăcări în curtea unui imobil. La mansarda casei, a observat o persoană care nu avea posibilitatea să coboare decât pe geam, întrucât intrarea de acces era cuprinsă de fum şi foc.

Omul legii nu a ezitat şi a escaladat un gard de peste doi metri înălţime, a ajutat tânărul să coboare pe umerii săi, fiind sprijinit de un cetăţean pe care l-a chemat în ajutor, iar după ce s-a asigurat că nu mai este nimeni în imobilul cuprins de foc, jandarmul a mai evacuat două autovehicule din curte, care ar fi fost în pericol de explozie.

După sosirea echipelor de intervenţie, inclusiv a colegilor jandarmi care au asigurat zona în sprijinul echipajelor de pompieri, jandarmul a plecat împăcat şi mulţumit că intervenţia sa a dus la salvarea unei vieţi omeneşti.

Jandarmul, maior Marocico Petru, este ofiţer în cadrul Grupării de Jandarmi Mobile ”Glad Voievod” Timişoara şi are vârsta de 44 de ani. De-a lungul celor 20 de ani de carieră în Jandarmeria Română, a îndeplinit misiuni de ordine publică, intervenţie antiteroristă iar, în prezent, este ofiţer în Statul Major al unităţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*