Eveniment

Weekend plin cu amenzi pe drumurile din Timiş

Weekend plin cu amenzi pe drumurile din Timiş

În weekend, poliţiştii rutieri au acţionat pe raza întregului judeţ, în vederea prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, aplicând peste 300 de amenzi șoferilor indisciplinați.

Astfel, poliţiştii au constatat 5 infracțiuni și au aplicat 306 sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea normelor rutiere.

Ca măsură tehnico-administrativă, au fost reţinute în vederea suspendării 19 permise de conducere pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor şi vehiculelor, nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire şi limitelor legale de viteză.

De asemenea, au fost retrase 11 certificate de înmatriculare.

În săptămâna care tocmai a început, poliţiştii vor desfăşura acţiuni punctuale pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente.

În 24 iunie, în jurul orei 01.30, polițiștii Serviciului Rutier au oprit pentru control în Timișoara, un autoturism, condus de un bărbat, de 28 de  ani, care se afla sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tot în 24 iunie,  în jurul orei 01.18, polițiștii Secției 3 Rurale Sînandrei  au oprit pentru control pe DJ 692 A,  un autoturism, condus de un bărbat, de 27 de  ani, care se afla sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cei în cauză, au fost conduși la spital pentru recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În ambele cazuri, pe numele șoferilor au fost întocmite dosare penale pentru infracțiunile comise.

 


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*