Social

”Vânătoarea” de pe segway merge strună, la Timișoara. Polițiștii locali dau amenzi la foc automat

”Vânătoarea” de pe segway merge strună, la Timișoara. Polițiștii locali dau amenzi la foc automat

Peste 400 de sancțiuni au fost aplicate de polițiștii locali care patrulează pe segway, conducătorilor auto care dau dovadă de multă nesimțire și parchează pe pistele pentru bicicliști.

Polițiștii locali au continuat să efectueze verificări, în ultima perioadă, pe linia depistării conducătorilor auto care opresc sau staționează pe pistele pentru bicicliști din oraș, pentru a veni în sprijinul persoanelor care se deplasează pe două roți și care, din cauza autovehiculelor staționate pe piste, sunt în imposibilitatea de a folosi zonele destinate lor. De altfel, patrulele de polițiști locali pe segway-uri au ca prioritate deplasarea de aceste piste și luarea măsurilor legale în cazul autovehiculelor depistate oprite sau staționate pe pistele pentru bicicliști.

Pe parcursul lunii iunie a acestui an, oamenii legii au aplicat 427 de sancțiuni contravenționale în cazul conducătorilor auto depistați încălcând prevederile OUG 195/2002, sancțiunile fiind între 290 și 725 lei și 2 sau 3 puncte penalizare la permis, în funcție de faptă, respectiv oprire sau staționare pe piste. Foarte multe dintre constatări au fost în zona centrală a orașului, polițiștii locali având însă în atenție și celelalte zone în care se află piste pentru bicicliști.

”Deplasarea cu ajutorul segway-urilor s-a dovedit foarte eficientă, deoarece conferă polițiștilor locali mobilitatea sporită în a se deplasa acolo unde este nevoie pentru a lua măsurile legale care se impun. Poliția Locală atrage din nou atenția conducătorilor auto să respecte legislația referitoare la oprire și staționare și să țină cont de indicatoarele și marcajele rutiere pentru a evita sancțiunile și chiar ridicarea autovehiculelor. De asemenea, facem din nou apel la cetățeni ca, în cazul în care observă astfel de nereguli să sune la numerele de telefon 0256.968 și 0256.246.112, sau la numărul de telefon înființat special pentru bicicliști 0356.913, iar polițiștii locali se vor deplasa la fața locului pentru luarea măsurilor legale”, transmit reprezentanții Direcției Poliția Locală Timișoara.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*