Politic

PSD Timiș: “Tragem un semnal de alarmă privind administrarea transportului public și a piețelor”

PSD Timiș: “Tragem un semnal de alarmă privind administrarea transportului public și a piețelor”
Adora Beauty

Președintele executiv PSD Timiș, Călin Dobra, și liderul grupului PSD din Consiliul Local Timișoara, Dan Idolu, atrag atenția despre situația gravă în care au ajuns Societatea de Transport Local Timișoara și Societatea Piețe SA, din pricina politizării peneliste făcute de edilul Nicolae Robu.

 “Se vorbește de mai mult timp de incopetența managerială la cele două societăți comerciale despre prăpastia în care se scufundă. Astfel, observăm că primarul a găsit soluția și a plantat peneliști în consiliile de administrație și de conducere ale celor două societăți. Acolo este nevoie de specialiști în domeniu, dar a fost aleasă calea politică. Tragem un semnal de alarmă și ne arătăm îngrijorarea, față de această situație și să ne îndoim de cunoștințele în domeniul managementului privind transportul public și administrarea piețelor, a celor care se ocupă de destinele acestor societăți comerciale. Aici, vorbim de gestionarea unor sume importante de bani publici, societăți care deservesc sute de mii de cetățeni, dar care acum vor ajunge în derivă. Acum sub ocupația politică ne vom baza pe un management politic sută la sută și nu pe cunoștințe tehnice în domeniu. E un semnal maxim de alarmă tras de PSD Timiș”, a subliniat Călin Dobra.

De cealaltă parte, Dan Idolu se arată nemulțumit de deciziile luate de Nicolae Robu în ședințele AGA ale celor două societăți comerciale. “Să vii acum să faci ilegalități pe bandă rulantă, pe ascuns, în  ședința AGA, fără să respecți legea e foarte grav. Acum nu mai poți lucra pe pierdere, dacă ești societate pe acțiuni. Să se facă ședință AGA, două în aceeași zi, în care se iau decizii foarte importante fără să fie convocat acest mini AGA a Societății de Transport Local este de neadmis. Atunci trebuie să ne întrebăm de ce se întâmplă toate astea, că au ceva de ascuns?Se întâlnesc cu treizeci de zile înainte în AGA unde își numesc în consiliul de administrație membrii apropiați ai primarului. Atunci ne putem aștepta la performanță? Nu, iar cei care vor suferi vor fi cetățenii și întreg orașul. Am înregistrat în nume propriu, în calitate de membru AGA, o acțiune care nu a fost convocată, o plângere prealabilă pentru o acțiune contecios adminstrativ în care să judece instanța dacă s-a încălcat legea sau nu. Eu sunt convins că da, legea e foarte clară. Și ce e cel mai grav, la o societate să nu scrii in registrul comerțului hotărârile acționarilor. Asta la Societatea de Transport Public Local”.

 

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*