Eveniment

Doi timişeni, condamnați pentru evaziune fiscală și spălare de bani. Cum au reuşit să „adune” 150.000 de euro

Doi timişeni, condamnați pentru evaziune fiscală și spălare de bani. Cum au reuşit să „adune” 150.000 de euro

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au pus în executare două mandate, cu privire la doi bărbați bănuiți de evaziune fiscală și spălare de bani. Prejudiciul este estimat la aproape 700.000 de lei.

Astfel, poliţiştii au depistat doi bărbați, de 39 de ani și 55, pe numele cărora Tribunalul Timiș a emis două mandate de executare a pedepsei închisorii, prin care aceștia sunt condamnați la 3 ani, respectiv 7 ani de pedeapsă privativă de libertate, pentru evaziune fiscală si spălare de bani.

În fapt, în perioada iulie 2010 – noiembrie 2010, bănuiţii, în calitate de administratori ai unei societăți comerciale, ar fi omis să evidențieze in actele contabile, facturi emise de către anumite firme și veniturile realizate din aceste tranzacții, fără a depune declarațiile corespunzătoare organelor fiscale, fapte prin care au prejudiciat bugetul consolidat al statului cu 673.823 lei.

Ulterior, pentru a justifica retragerile din contul bancar al societății, bănuiții ar fi întocmit acte false, urmărindu-se astfel disimularea provenienței și circulației banilor.

Pe numele acestora, Tribunalul Timiș a emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea.

Bărbații au fost condamnați la o pedeapsă de 3 ani de închisoare, respectiv 7 ani.

În ambele cazuri cei în cauză au fost introduși în Penitenciarul Timișoara pentru executarea pedepselor.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*