Social

Aquatim face lucrări pe Emile Zola. Strada nu va mai fi inundată

Aquatim face lucrări pe Emile Zola. Strada nu va mai fi inundată

Aquatim a implementat în decursul ultimului an, în câteva puncte vulnerabile ale rețelei de canalizare din Timișoara, soluții tehnice care rezolvă preluarea unor cantități mari de apă de ploaie, la averse puternice. Pasajele CFR Jiul și Popa Șapcă sunt deja prevăzute cu astfel de sisteme ce reduc la minim riscurile de inundare a străzilor prin refularea canalizării.

Recent, compania de apă timişeană a demarat o lucrare de modernizare, pe strada Emile Zola, prin care se va introduce un colector paralel de canalizare, pentru preluarea și acumularea cantităților mari de precipitații. Este vorba de un tronson de conductă din poliester armat cu fibră de sticlă, cu diametrul de 1.400 mm, montat lângă colectorul stradal existent și care va asigura evacuarea apei de ploaie, respectiv funcționarea canalizării și la averse foarte puternice.

Aquatim anunţă că lucrarea va fi finalizată în toamna acestui an. Departamentul care se ocupă de investițiile din fonduri proprii ale companiei are, în pregătire, soluții similare de preluare și acumulare a apelor pluviale în situații de urgență, pentru pasajele CFR Gh. Lazăr și C. Brediceanu, unde vor fi instalate stații de pompare și sisteme de automatizare pentru deversarea controlată în rețeaua de canalizare.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*