Politic

Klaus Iohannis: ”Statul paralel” este doar o invenție a pesediștilor

Klaus Iohannis: ”Statul paralel” este doar o invenție a pesediștilor

Președintele României, Klaus Iohannis a transmis că românii nu pot permite ca țara noastră să se îndepărteze de valorile democratice, în care mafistrații să fie amenințați ți intimidați, iar expresia de ”stat paralel” este doar o ”invenție a pesediștilor”.

După ce Liviu Dragnea a spus, duminică seara, că dacă vor exista procurori care vor investiga plângerea depusă de Partidul Nnațional Liberal împotriva sa și a premierului Vioricăi Dăncilă, ”foarte mulţi procurori riscă să plătească greu”, președintele României a luat atitudine.

Liderul de la Cotroceni a anunțat că nu este normal ca România să se îndepărteze de valorile democratice și nici ca magistrații să fie amenințați sau intimidați. ”Nu putem permite ca România să devină un stat care se îndepărtează de valorile democratice. Nu putem accepta ca magistrații să fie amenințați și intimidați”, a spus Klaus Iohannis.

Președintele țării a mai anunțat că ”statul paralel” este doar o invenție a coaliției de guvernare, expresia fiind folosită de liderii PSD și ALDE pentru a-și duce la bun sfârșit demersurile împotriva justiției. ”În România nu există niciun stat paralel, este doar o invenție a pesediștilor, prin care încearcă să își valideze demersurile împotriva justiției. Există un singur stat, pe care îl reprezintă Președintele Republicii”, a mai spus Iohannis.

Iohannis este nemulțumit de faptul că, în ultima perioadă, atribuțiile sale ca președinte au fost diminuate considerabil și consideră că acest fapt poate fi în dezavantajul românilor, dar mai ales în lupta împotriva corupției pe plan național. ”Pentru că mă opun măsurilor care riscă să arunce țara în trecut, PSD vrea să amputeze puterile și atribuțiile funcției prezidențiale. România are nevoie de lupta anticorupție, dusă cu toată fermitatea, iar românii trebuie să aibă încredere că aceasta este o luptă dreaptă”, a conchis președintele României.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*