Utile

Controlorii STP Timișoara instruiesc călătorii cum să-și plătească ”biletele” cu telefonul mobil

Foto: Octavian Pintean

Activitatea de control a agenților Societății de Transport Public Timișoara (STPT) a fost completată săptămâna trecută cu noi sarcini: informarea călătorilor asupra noului sistem de plată prin aplicația ”24 pay”, precum și modul de funcționare a acesteia.

În săptămâna 4-8 iunie 2018, activitatea de control s-a desfășurat pe toate liniile de transport în comun și a avut drept scop verificarea titlurilor de călătorie. ”Pe lângă aceasta, agenții STPT au avut în vedere și gradul de curățenie din vehicule, funcționarea instalațiilor de climatizare și starea validatoarelor, precum și urmărirea gradului de încărcare a mijloacelor de transport în comun. De asemenea, având în vedere că STPT a lansat de curând o nouă modalitate de plată a călătoriei și anume, plata prin aplicația 24 pay, agenții au avut în vedere și informarea publicului călător asupra acestui nou sistem, precum și modul de funcționare”, susțin reprezentanții societății timișorene.

Conforma instituției, în data de 8 iunie 2018, la solicitarea Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș, controlorii și subofițerii din cadrul IPJ Timiș au desfășurat o amplă acțiune care a vizat prevenirea furturilor din bagaje, genți sau buzunare. Acțiunea a constat în special prin îndrumarea călătorilor cum să se ferească și să își protejeze bunurile împotriva hoților, respectiv identificarea în mijloacele de transport a persoanelor cunoscute că desfășoară o activitate infracțională. ”Menționăm că aceste acțiuni vor avea un caracter permanent și se vor desfășura pe toate liniile de transport în comun. Dorim astfel să mulțumim agenților din cadrul Secției 1 și a Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității pentru implicarea în realizarea acțiunii”, transmit reprezentanții STPT.

În această săptămână, agenții STPT vor continua activitatea de control a titlurilor de călătorie pe toate mijloacele de transport în comun, precum și informarea călătorilor asupra sistemelor de achiziționare a titlurilor de călătorie, dar și obligațiile ce le revin atunci când călătoresc cu mijloacele de transport în comun. De asemenea, se va continua activitatea de prevenire și combatere a furturilor.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*