Social

Inedit. Festivalul de Carton va avea loc în Parcul Botanic

Inedit. Festivalul de Carton va avea loc în Parcul Botanic

Un nou festival, care va fi organizat la Timișoara, vrea să ducă reciclarea la un alt nivel. Este vorba despre Festivalul de Carton, o inițiativă unică în România, marca AIA.

Organizatorii evenimentului adună cartoane reciclate, pentru a le transforma apoi în artă, care va fi expusă în Parcul Botanic din Timișoara, în perioada 8-9 iunie.

„Scopul festivalului este conștientizarea importanței reciclării în viața noastră, prin oferirea unei alternative artistice. Fiecare dintre noi poate refolosi ambalaje și alte lucruri pe care le consumăîntr-un mod creativ și util. În această primă ediție pilot vom prezenta oportunitatea de a crea artă din carton, însă e posibil să creezi și alte lucruri utile în casă: de la un recipient pentru pixuri, până la obiecte de mobilier, cum ar fi un scaun sau o masă”, transmit organizatorii festivalului.

Creațiile sunt realizate de către tineri voluntari, care au învățat să se exprime prin artă. Majoritatea creațiilor vor putea fi luate de trecători acasă la finalul evenimentului. În, plus toți cei care vin la Festivalul de Carton sunt invitați să își realizeze propriile creații artistice.

„Dorim să tragem un semnal de alarmă asupra importanței reciclării și să vă arătăm o parte frumoasă a ei prin artă!”, a declarat Dani Holocan, președintele organizației AIA.

În cadrul festivalului va exista o căsuță pictată în interior, fiecare doritor își poate face o fotografie, ca ulterior să fie etichetat pe pagina de facebook AIA.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*