Administrație

Drumul Judeţean 593 modernizat pe o lungime de 20 km. Acces rapid către granița cu Serbia, prin punctul de la Foeni

Drumul Judeţean 593 modernizat pe o lungime de 20 km. Acces rapid către granița cu Serbia, prin punctul de la Foeni

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest și Consiliul Județean Timiș au demarat contractul pentru modernizarea Drumul Judeţean 593, pe o lungime de 20 km. Proiectul, pentru care a fost semnat contractul de finanțare la finele anului trecut,  vizează modernizarea DJ 593, de la Peciu Nou, Giulvăz și Foeni, și îmbunătățirea conectivității directe cu rețeaua Trans-Europeană de Transport (TEN-T) – DN59/E70 Timișoara-Moravița, în apropierea localității Șag.

Implementarea acestuia se va face pe parcursul a 36 de luni, până la 31 decembrie 2020.

Cei 20,5 kilometri de drum județean modernizat în cadrul acestui proiect vor deservi în mod direct peste 10.500 de locuitori. Pe lângă modernizarea traseului de drum, proiectul vizează realizarea marcajului longitudinal pe o distanță de 43,5 km, montarea a 32 de indicatoare de circulație, a 21 de borne kilometrice, a 185 de borne hectometrice și montarea de parapete direcționale de tip semigreu.“Este un drum important pentru că leagă trei UAT-uri și dezvoltăm întreaga zonă.  Suntem în perioada în care se elaborează proiectul, sperăm la finele lunii iulie să avem finalizată proiectarea, astfel încât să dăm drumul la licitații privind execuția propriu-zisă. Luând în calcul doar termenele legale privind achizițiile publice, am putea discuta undeva în luna octombrie, începutul lui noiembrie”, a explicat președintele CJ Timiș, Călin Dobra.

Este un proiect care rezolvă multe probleme într-o zona unde de mult timp nu s-au reabilitat aceste drumuri. Cred că este de datoria noastră să ridicăm acest punct de frontieră, pentru că dacă nu se poate circula pe el nu cred că are foarte mare valoare”, a precizat Sorin Maxim, directorul ADR Vest.

Proiectul are o valoare totală de aproximativ 6,9 milioane euro din care, finanțarea nerambursabilă este de aproximativ 6,7 milioane euro.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*