Social

De Ziua Mediului, acțiuni de conștientizare cu privire la necesitatea colectării selective, precum și a reciclării

De Ziua Mediului, acțiuni de conștientizare cu privire la necesitatea colectării selective, precum și a reciclării

Ziua Mondială a Mediului va fi sărbătorită și în acest an în județul Timiș. Evenimentul este programat săptămâna viitoare, pe 5 iunie.

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri Timiș va pregăti, împreună cu noii operatori zonali de salubritate, desfășurarea mai multor acțiuni de conștientizare a populației cu privire la necesitatea colectării selective, precum și a reciclării. “Avem încredere că timișenii vor da dovadă de responsabilitate, vor înțelege importanța protejării mediului înconjurător și vor respecta cerințele colectării selective, stabilite prin Sistemul Integrat de Management al Deșeurilor (SIMD). Împreună, putem păstra un județ curat” a transmis directorul executiv al ADID Timiș, Romeo Ursu.

În plus,  Romeo Ursu a adăugat că “ADID Timiș pune în continuare un accent special pe promovarea valorilor ecologice în rândul tinerei generații. Astfel, o echipă a Asociației a participat chiar săptămâna trecută la o lecție de educație ecologică, organizată la Școala cu cls. I – VIII Iosif Ciorogariu din Chișoda. Le-am explicat micuților elevi din clasa pregătitoare și din clasa I modul în care este necesar să se desfășoare colectarea selectivă și am fost bucuroși să observăm că aceștia au fost foarte receptivi. Aceste acțiuni vor continua și în perioada viitoare”.

Celebrarea Zilei Internaționale a Mediului a fost instituită de Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite (ONU) încă din anul 1972.

 


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*