Social

Prima ediție a Cupei Rotary Buziaș, adresată elevilor din școlile timișene

Prima ediție a Cupei Rotary Buziaș, adresată elevilor din școlile timișene

Rotary Club Buziaș se implică activ în acțiunea de promovare a sportului din județ. Eveniment inedit, weekendul trecut, la care au participat elevii de la școlile gimnaziale din județul Timiș. Opt unități de învățământ s-au întrecut la fotbal, în cadrul primei ediții a Cupei Rotary Buziaș.

Este vorba despre o acțiune dedicată elevilor, organizată de Clubul Rotary Buziaș, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Timiș. Scopul evenimentul a fost de a descoperi copii talentați la fotbal, dar care din păcate nu au posibilități materiale pentru această activitate. Rotary Club Buziaș dorește să le ofere burse sportive de merit și integrarea în cluburile profesioniste de fotbal din Timișoara.

Astfel, sâmbătă, 26 mai, la ora 9 la baza sportivă a Școlii de fotbal Galaxy  Timișoara a avut loc prima ediție a Cupei Rotary Buziaș. Acțiunea s-a adresat tuturor școliilor din județul Timiș care sunt în număr de 216, unde au avut posibilitatea să se înscrie elevii claselor a V-a și a VI-a.

La acest turneu au participat următoarele unități școlare: Liceul Pedagogic Carmen Silva, Liceul Tehnologic de Transporturi Auto, Școala Gimnazială Cărpiniș, Școala Gimanzială Tormac, Școala Gimnazială nr.30, Liceul “David Voreiga” Giroc, Liceul Teoretic Buziaș, Școala Gimnazială Parța.“La turneul final al Cupei Rotary Buzias au participat cele 8 școli din județul Timiș. A fost un prim turneu reușit, copiii s-au antrenat la o competiție sportivă, iar Rotary Club Buziaș a putut să le ofere premii substanțiale ce au constat în echipamente sportive: mingi, tricouri, ghiozdane școlare. Ceea ce mă bucură la această acțiune că, pe lângă parteneriatul cu ISJ Timiș, am primit sponsorizări și de la cluburile Rotary din Timișoara și de la diferite firme din județ, cărora le mulțumesc pentru sprijinul acordat în organizarea turneului de fotbal. Fiind prima ediție, copiii au fost încântați, premierea a fost făcută de către inspectorul șef de specialitate, profesor Constantin Osain, alături de marea legendă a fotbalului românesc Emerich Dembrovschi”, a precizat Silviu Velican, președintele în exercițiu al Clubului Rotary Buziaș.

Reamintim, în urmă cu două săptămâni, pe data de 19 mai, Clubul Rotary Buziaș a fost alături de Clubul sportiv de lupte libere pentru copii Pheonix din Buziaș, prin sponsorizarea cu tricouri pentru toti participantii la acest turneu organizat la Buzias.

Clubul Rotary Buziaș sprijină excelența sportivă a orașului din care face parte, fiind alături atât față de sportivi, cât și de elevii cu rezultate deosebite la învățătură.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*