Administrație

Un tren de epocă ar putea circula pe ruta Timișoara – Reșița

Un tren de epocă ar putea circula pe ruta Timișoara – Reșița

Decernarea titlului de Capitală Europeană a Culturii cu care a fost înzestrată Timișoara pentru anul 2021 urmează să aducă un pas important pentru turismul bănățean. Un tren de epocă urmează să fie pus în circulaţie între Timişoara şi Reşiţa cel târziu în 2021.

Initiaţivă inedită a primarului Reşiţei, Ioan Popa, care a anunţat că administraţia locală pe care o conduce a început demersurile pentru obţinerea autorizării pentru transportul pe calea ferată.

Societatea locală de transport în comun din Reșița, Transport Urban Reşiţa (TUR), va putea să opereze şi pe căile ferate dacă obţine toate avizele din partea autorităţilor centrale. Intenţia administraţiei locale este să realizeze o linie de transport urban, pe calea ferată. ”Noi am făcut deja un demers pe lângă Ministerul Transporturilor. Am solicitat pentru societatea de transport din Reşiţa să ne dea documentaţia pentru ce înseamnă să ne facem licenţiere pentru transportul pe cale ferată şi să preluăm acest traseu, Reşiţa Nord – Reşiţa Sud. Ne-au transmis documentaţia şi suntem în curs de licenţiere a companiei de transport şi pe calea ferată. După ce vom primi această licenţă, suntem în discuţii la Karlsruhe să primim un tren-tram se numeşte, un fel de tren tramvai şi atunci vrem să facem un pendul Reşiţa Nord – Reşiţa Sud, în prima fază, iar ulterior să mergem spre Bocşa şi apoi spre Timişoara”, spune primarul Reşiţei, Ioan Popa, conform adevărul.ro.

Obiectivul: 2021 – Timișoara Capitală Europeană a Culturii

Popa a anuţat că intenţionează ca, pentru anul în care Timişoara va fi Capitala Europeană a Culturii, trenul de epocă să ajungă de la Reșița până în capitala Banatului. ”Când va fi anul în care Timişoara va fi Capitală Culturală Europeană, vrem să putem face un transport pe zi, pentru turiştii care vin la Timişoara, să-i aducem spre Reşiţa şi de aici să poată vizita obiectivele turistice din zona Banatului Montan. Părerea mea este că vom putea să facem acest lucru. Timp este suficient, dar trebuie să fim tenace”, susţine primarul Reșiței.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*