Social

Ministrul Mediului: “Am cerut să se convoace de urgență conducerea administrativă a RETIM”

Ministrul Mediului: “Am cerut să se convoace de urgență conducerea administrativă a RETIM”
Adora Beauty

Ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, prezentă astăzi la Timișoara, a propus o serie de măsuri, astfel încât deșeurile de pe străzile orașului să fie mai eficient strânse.

Grațiela Gavrilescu i-a solicitat primarului Robu, în timpul unei întâlniri care a avut loc la sediul Consiliului Județean Timiș, să ia măsuri urgente astfel încât în oraș să poată fi realizată cât mai repede o stație de compostare. “Am cerut să se convoace de urgență conducerea administrativă a RETIM, astfel încât să se ia decizii clare, iar societatea să nu perturbe activitatea de salubrizare în județul Timiș și în Timișoara. Atât timp cât ești acționar, ai drepturi egale și ai dreptul să-l tragi la întrebări sau să ridici problemele în acționariat, astfel încât să se poată rezolva în cel mai scurt timp anumite probleme. Domnul primar a promis că-i va convoca de urgență pe acționari”, a afirmat Ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu.

În plus, Grațiela Gavrilescu a precizat că a rămas „stupefiată” în momentul în care a aflat că RETIM, firma care colectează deșeurile și la Arad, este din Timișoara, iar jumătate din acțiuni sunt deținute de Consiliul Local.“Am hotărât ca societatea RETIM să fie controlată de către Garda Națională de Mediu, atât la Timișoara cât și la Lugoj și bineînțeles la Arad, să vedem dacă toate îndeplinirile puse în acord către Agenția de Mediu sunt respectate. Comparativ cu Arad, Timișoara nu e la același nivel de neridicare a deșeurilor produse de către populație. Nu am putut sta pasivă acum trei săptămâni, unde și pe străzile Timișoarei și inclusiv astăzi  nu se reusește ca, cantitatea de deșeuri produsă să fie ridicată în timp conform unui grafic care ar fi trebuit să fie controlat de către instituțiile care sunt iîn directă colaborare cu această societate. Mai mult, mai ai și acțiuni la această societate, și mă refer la Consiliul Local Timișoara și Primăria Timișoara. Astăzi am prezentat la CJ, unde a fost prezent și primarul Nicolae Robu, exact situația. Am vrut termene clare care să și le asume primarul, termene prin serviciul de salubrizare, prin Poliția Locală, și nu în ultimul rând, al primarului în funcție, care ar trebui să ia măsuri”.

 

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*