Eveniment

Concursul cercurilor tehnico-aplicative de elevi “Prietenii pompierilor”, etapa judeţeană

Concursul cercurilor tehnico-aplicative de elevi “Prietenii pompierilor”, etapa judeţeană

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ”Semenic” se implică permanent în activităţi de educare şi informare a populaţiei privind prevenirea şi răspunsul corespunzător în domeniul situaţiilor de urgenţă. Pentru construirea unei societăţi capabilă să acţioneze corect în situaţii de urgenţă, educaţia preventivă are un rol esenţial. Lecţiile învăţate la timp pot evita tragedii.

În acest scop, în vederea dezvoltării capacităţilor de înţelegere şi de apreciere a pericolelor generate de situaţiile de urgenţă pentru viaţă şi mediu, precum şi pentru promovarea atitudinilor şi a comportamentelor corespunzătoare în rândul elevilor, în data de 17 mai, începând cu ora 11:00, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ”Semenic” şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Caraş-Severin organizează, pe Stadionul “Mircea Chivu” din Reşiţa, concursul cercurilor tehnico-aplicative de elevi “Prietenii pompierilor”, etapa judeţeană.

Concursul se adresează elevilor cu vârsta între 11-15 ani și cuprinde trei probe (teoretică, pista cu obstacole şi ştafeta de 400 m cu obstacole). Unul dintre obiectivele concursului este acela de a forma și dezvolta inclusiv unele trăsături moral-volitive – inițiativă, spirit de echipă și fair-play, curaj și disciplină.

Regulamentul de concurs este disponibil pe site-ul www.isusemenic.ro, secțiunea Prevenirea situațiilor de urgență – Pregătirea populației.

(Foto Info CS)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*