Social

În sfârșit, cineva ia măsuri! RETIM, ”arsă” de Poliția Locală Timișoara cu amenzi de 45.000 de lei

În sfârșit, cineva ia măsuri! RETIM, ”arsă” de Poliția Locală Timișoara cu amenzi de 45.000 de lei

Societatea RETIM a fost sancționată de Poliția Locală Timișoara de 19 ori pentru mizeria din capitala banatului. Oamenii legii fac apeluri către cetățeni să acorde sprijin în depistarea celor care abandonează deșeuri pe unde-i taie capul.

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului au luat, în cursul zilei de ieri, măsuri de sancționare, ca urmare a constatărilor efectuate în teren în ultima perioadă, în cazul societății de salubrizare a orașului, RETIM SA. Astfel, societatea a fost sancționată cu un număr de 19 amenzi contravenționale în valoare totală de 45.000 lei. Cinci dintre acestea au fost aplicate conform HCL 143/2016 privind modificarea Regulamentului Serviciului de Salubrizare al Municipiului Timişoara şi a indicatorilor de performanţă ai Serviciului de Salubrizare, pentru necolectarea reziduurilor stradale rezultate din măturarea străzilor. Astfel de aspecte au fost constatate pe străzi precum Renașterii, Proclamația de la Timișoara, C. Porumbescu, C. Brâncoveanu, Calea Aradului și Piața Bălcescu.

Alte 14 procese verbale de constatare a contravenției au fost încheiate conform HCL 371/2007 modificată pentru nerespectarea frecvenței lucrărilor prevăzute în graficele de salubrizare stradală, în urma campaniei de curățenie de primăvară. Astfel de probleme au fost constatate pe străyile Aleea Studenților, Diana, Caraș, Daliei, Miorița, Milcov, Vărădia, Surduc, Mureș, Traian Vuia, G. Musicescu, Panselelor, I. Miloia, I. Sârbu. În ambele încălcări legislative sancțiunile aplicate au fost cele maxime.

Poliția Locală Timișoara face apel la cetățenii orașului să sprijine acțiunile polițiștilor locali de a identifica persoanele care abandonează deșeuri pe domeniul public, făcând astfel front comun cu autoritățile în menținerea unui mediu curat și sănătos. ”Deoarece există dificultăți în identificarea celor care abandonează deșeuri nefiind întotdeauna oferit întregul sprijin de către timișoreni, iar camerele video cu ajutorul cărora sunt depistați cei care aruncă resturi nu sunt suficiente pentru numărul mare de astfel de cazuri, rugăm cetățenii care observă astfel de situații să sune la telefoanele 0256.968 sau 0256.246.112 ori să trimită sesizări prin e-mail la adresa contact@politialoctm.ro în cazul în care au surprins prin imagini foto sau video persoane care aruncă deșeuri pe domeniul public. Aceasta cu atât mai mult cu cât a crescut numărul persoanelor care abandonează deșeuri pe domeniul public în cantități însemnate, folosindu-se de autovehicule”, spun reprezentanții instituției de la Pădurea Verde.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*