Cultură

Trei premii la Gala UNITER pentru Timişoara: cel mai bun spectacol, cea mai bună regie și cea mai bună scenografie

Trei premii la Gala UNITER pentru Timişoara: cel mai bun spectacol, cea mai bună regie și cea mai bună scenografie

Trei premii la Gala UNITER au fost decernate teatrelor din Timișoara. Este vorba despre premiul pentru cel mai bun spectacol, cea mai bună regie și cea mai bună scenogragie.

Cel mai bun spectacol a fost desemnat „Rambuku” de Jon Fosse, pus în scenă la Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Timișoara. Adaptarea este semnată de Anca Măniuțiu iar regia de Mihai Mănițiu. Premiul a fost înmânat de ministrul Culturii, George Ivașcu, directorului Naționalului timișorean, Ada Hausvater.

Teatrul German de Stat din Timișoara a primit premiul pentru Cea mai bună regie prin Yuri Kordonski care a semnat regia spectacolului „Incredibila şi trista poveste a candidei Erendira și a bunicii sale fără suflet” de Gabriel Garcia Marquez.

Același spectacol al Teatrului German de Stat din Timișoara câștigă și premiul pentru Cea mai bună scenografie. Trofeul a fost adjudecat de Helmut Sturmer (decorul) şi Ioana Popescu (costumele şi desenele în nisip live).

Cel mai bun actor în rol principal a fost desemnat Victor Rebengiuc, pentru rolul Bérenger întâiul din spectacolul „Regele moare” de Eugene Ionesco, montat la Teatrul Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti. Pentru același spectacol, Mariana Mihuț a fost desemnată Cea mai bună actriţă în rol principal.

Actorului Horaţiu Mălăele i-a fost oferit un premiu de excelenţă, iar actriţei Ileana Stana-Ionescu, actorului Anton Tauf, regizorului Alexandru Dabija, scenografului Doru Păcurar şi criticului Sorina Bălănescu le-au fost oferite premii pentru întreaga activitate.

Ediţia din acest an a Galei Premiilor UNITER, organizată în contextul Anului Centenar, a avut loc în Cetatea Alba Carolina. Gala a fost prezentată de preşedintele Uniunii Teatrale din România, Ion Caramitru.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*