Administrație

Consilierii au aprobat proiectul privind sediul Regiei Autonome pentru Administraţia Canalului Navigabil Bega

Consilierii au aprobat proiectul privind sediul Regiei Autonome pentru Administraţia Canalului Navigabil Bega

Timişorenii, dar şi cei aflaţi în vizită se vor putea deplasa cu vaporaşele de la 1 iunie. Ministerul Transporturilor a pregătit un proiect de hotărâre de Guvern pentru înființare Regiei Autonome „Administraţia Canalului Navigabil Bega” Timiș. Odată cu înființarea acestei regii, vaporașele pot fi puse în circulație.

Consiliul Local al Municipiului Timişoara a fost convocat, prin dispoziţia primarului, să se întrunească astăzi, în şedinţă în plen. Pe ordinea de zi s-a aflat un proiect privind punerea la dispoziţia Ministerului Transporturilor în regim de comodat pentru a servi drept sediu pentru Regia Autonomă Administraţia Canalului Navigabil Bega. Este vorba despre spaţiul de 105,41 mp, situat pe str. General Magheru nr. 23.

 “În sfârșit se va face un pas înainte în acest sens. Vă asigur că și colegii mei de la PSD vor vota acest proiect”, a susținut Dan Idolu, liderul grupului de consilieri locali PSD.

La rândul său, primarul Nicolae Robu a precizat că “se va scoate în această săptămână, mâine presupun, Hotărârea de Guvern cu înființarea acestei administrații, apoi este nevoie de puțin timp până se vor și angaja câteva persoane care au sarcina să adopte regulamentul de navigare pe Bega și să stabilească semnalizarea pe canal. Noi vom ajuta această instituție, pentru că avem inclusiv o viziune asupra modului în care să fie făcută semnalizarea și noua structură va fi o regie autonomă, nu va pleca de la zero, va avea tot concursul nostru, noi vom fi parteneri de-a lungul timpului, vrem să fim buni parteneri. Structura va aparține de Ministerul Transporturilor, la fel și finanțarea. Noi punem la dispoziție spațiul în regim de comodat, ca să asigurăm cheltuieli minime pentru această regie. Îmi exprim deschis colaborarea cu această structură. Montarea semnelor de circulație presupun că o vor face cei de la noua structură, ea administrează calea navigabilă. Este o noutate. Ministerul Dezvoltării m-a informat că a făcut un studiu de legislație și că formula e aceea care acum se materializează. Vor fi angajați noi sau detasați de Ministerul Transporturilor de la alte structuri”, a explicat primarul Timișoarei.

Reamintim, din pricina unor probleme birocratice, vaporaşele nu au putut fi puse în circulaţie. Autorităţile centrale dau asigurări că situaţia va fi deblocată.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*