Eveniment

Activități inedite pentru copii de Ziua Tatălui la Timișoara

Activități inedite pentru copii de Ziua Tatălui la Timișoara

Anul acesta, evenimentul „Alo! Tata! E ziua ta!” va avea loc pe data de 13 mai, cu tema „Schimbarea sănătoasă începe de-acasă!”. Ca și în anii precedenți, evenimentul va avea loc în Parcul Copiilor „Ion Creangă” din Timișoara.

Scopul evenimentului este ca tăticii să redescopere bucuria de a petrece timp alături de copii, iar copiilor să li se îndeplinească dorința de a-l avea pe tata numai pentru ei, de a se juca împreună și de a râde nestingheriți de îndatoririle cotidiene.

Credem că o societate sănătoasă are nevoie de familii sănătoase – și că impactul tatălui este de neprețuit. Dorim să sărbătorim împreună pe toți tăticii care fac o treabă superbă în Timișoara și nu numai. Ca și în anii trecuți, familiile care participă la eveniment se vor bucura de o varietate de reprezentații, jocuri, ateliere, activități sportive și concursuri – toate oferite în mod gratuit pe parcursul întregii zile”, a declarat Alin Pădureanu, președintele Asociației „Alo! Tata!”.

Evenimentul se află la a patra ediție și are ca scop conștientizarea opiniei publice cu privire la responsabilitățile unui tată și impactul acestuia în creșterea, dezvoltarea și formarea armonioasă a copilului său. Tații prezenți vor avea oportunitatea să se implice alături de copiii lor în diferite activități sportive și distractive precum și ateliere de lucru manual printre care: ateliere creative de tâmplărie, pirogravură, pictură și multe altele; jocuri distractive cu Precis!, Mașina Prieteniei, Alo!Copii, Asociația Afară din Casă și nu numai; ateliere de lucru manual cu Școala Primară Casa Speranței, Grădinița Primii Pași,Centrul de zi pentru Îngrijirea Copiilor Dumbrăvița, Șevaletul Anei, Fun Hub și Clubul pentru copii Arta în Nori; face Painting; zid de cățărat; reprezentații de Karate Taekwon-do, Improv Show de la Teatrul Portabil Timișoara, Zumba și dansuri de la Școala de Balet Denisse și Top Dance; teatrul de păpuși; tombolă cu extrageri la fiecare oră fixă.

Ziua Tatălui a fost instituită prin lege în România în anul 2009 ca a doua duminică din luna mai, fiind sărbătorită oficial pentru prima dată în data de 9 mai al următorului an. În 10 mai 2015, s-a organizat primul eveniment „Alo Tata!” în Parcul Copiilor Timișoara, în care aproximativ 1,800 de familii s-au bucurat de 48 de activități diverse, printre care concursuri sportive, reprezentații, ateliere și activități distractive. Evenimentul „Alo Tata!” a avut loc anual de atunci, cu un număr tot mai mare de activități și participanți. La toate evenimentele, au fost implicați atât instituții locale cât și organizații non-profit și firme.

Evenimentul beneficiază de sprijinul unui număr de instituții și organizații locale precum: Primăria Timișoara, Primăria Dumbrăvița, Inspectoratul pentru situații de urgență Banat, Jandarmeria Timișoara, Crucea Roșie Filială Timiș, Fundația Prietenia Internațională, Teatrul Portabil Timișoara, Școala Primară Casa Speranței, și alte ONG-uri din Timișoara și nu numai.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*