Eveniment

Maşină burduşită cu țigări de contrabandă, depistată la frontieră, în Timiş

Maşină burduşită cu țigări de contrabandă, depistată la frontieră, în Timiş

Poliţiştii de frontieră de la Sânnicolau Mare au confiscat aproximativ 2.800 de pachete cu ţigări de provenienţă Serbia, găsite ascunse în diferite locuri într-un autoturism marca Daewoo condus de un cetățean român.

În data de 30 aprilie, ora 19.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră  Sânnicolau Mare au desfăşurat o acţiune specifică pe linia combaterii traficului ilicit cu ţigări netimbrate în zona de competenţă, astfel au oprit în trafic, pe comunicaţia Dudeștii Vechi-Valcani, la ieșirea din localitatea Valcani, județul Timiș, un autoturism marca Daewoo Cielo, înmatriculat în România, despre care existau date că este implicat în traficul ilicit cu ţigări netimbrate.

Având informații  că  produsele accizabile au fost ascunse de către conducătorul auto, cetățeanul român  N. S. în vârstă de 67 de ani, domiciliat în Timiş, în diferite locuri din autoturism,  acesta  a fost dus la sediul SPF Sânnicolau Mare pentru verificări amănunţite.

În urma verificărilor, poliţiştii de frontieră timișeni au descoperit în portbagaj și sub bancheta din spate a autoturismului 2.790 pachete cu ţigări netimbrate, marca Ashima în valoare de aproximativ 23.360 lei.

Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar autoturismul în valoare de aproximativ 10.000 lei a fost indisponibilizat la sediul Sectorului de Frontieră.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de deţinere în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false, peste limita a 10.000 de ţigarete şi colectarea, deţinerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia.

Foto: arhivă

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*