Eveniment

I.T.M. Timiș, simpozion de Ziua Internațională a Securității și Sănătății în Muncă

I.T.M. Timiș, simpozion de Ziua Internațională a Securității și Sănătății în Muncă

Inspectoratul Teritorial de Muncă Timiş a organizat în data de 26 aprilie 2018, de la ora 12:00, în Aula Magna a Universității de Științe Agricole a și Medicină Veterinară a Banatului ”Regele Miahi I al României”, din Timișoara, un simpozion prilejuit de Ziua Internațională a Securității și Sănătății în Muncă.

La evenimentul organizat de I.T.M. Timiș au participat un număr de 400 persoane cu răspunderi în domeniul Securităţii şi Sănătăţii în Muncă (conducătorii serviciilor externe de prevenire și protecție în domeniul S.S.M.), conducerea Instituției Prefectului Județului Timiș, a Consiliului Județean Timiș, city-managerul Municipiului Timișoara, directorii sau reprezentanții instituțiilor deconcentrate din Timișoara și județul Timiș, membrii Consiliului Consultativ Tripartit constituit la nivelul Inspectoratului Teritorial de Muncă Timiș și organizaţii sindicale și patronale.

Simpozionul a fost deschis de Pavel Kașai, inspector șef al I.T.M. Timiș care, în cuvântul de deschidere a subliniat importanța zilei de 28 aprilie, atunci când Organizația Internațională a Muncii (OIM) sărbătorește Ziua Internațională a Securității și Sănătății în Muncă (SSM).

Totodată, 28 aprilie este o zi în care mișcarea sindicală din lume onorează memoria victimelor accidentelor de muncă și a bolilor profesionale și organizează simultan acțiuni în întreaga lume. Anul acesta Ziua Internațională a Securității și Sănătății în Muncă (28 aprilie) și Ziua Mondială împotriva Muncii Copiilor (12iunie) sunt celebrate printr-o campanie comună, cu titlul ”Generația Securitate și Sănătate” (Generation Health & Safety).

Scopul campaniei OIM din 2018 îl constituie promovarea de acțiuni pentru îmbunătățirea securității și sănătății lucrătorilor tineri și pentru oprirea muncii copiilor.

Conducerea I.T.M. Timiș a adresat rugămintea tuturor celor prezenți la acest simpozion să transmită tuturor angajatorilor și angajaților de pe piața muncii a județului Timiș, să conștientizeze responsabil privind prevenirea producerii accidentelor de muncă și a îmbolnăvirilor profesionale, vizând în primul rând muncile periculoase la care sunt supuşi copiii şi tinerii. De asemenea, I.T.M. Timiș acționează prin toate formele și metodele specifice de conștientizare a angajatorilor și angajaților din județul Timiș de a respecta întocmai normele privind Securitatea și Sănătatea în Muncă.

Legat de activitatea de Securitate și Sănătate în Muncă desfășurată de I.T.M. Timiș, pe parcursul anului trecut au avut loc 541 de evenimente comunicate de angajatori din care:
– 176 de accidente urmate de incapacitate temporară de muncă;
– 38 de accidente mortale;
– 7 participări la cercetarea bolilor profesionale.

În anul 2018 (primul trimestru) au fost comunicate de către angajatori 187 de evenimente, din care:
– 54 de accidente urmate de incapacitate temporară de muncă;
– 15 accidente mortale;
– 3 participări la cercetarea bolilor profesionale.

Inspectorul șef Pavel Kașai a accentuat importanța faptului ca în domeniul S.S.M. să nu se facă nimic formal și SUPERFICIAL. La finalul simpozionului, șeful I.T.M. Timiș a mulțumit celor prezenți pentru aportul adus la prevenirea producerii accidentelor de muncă și a subliniat faptul că problema Securităţii şi Sănătăţii în Muncă să fie tratată cu mare seriozitate și maximă responsabilitate.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*