Social

Atenţie, timişeni! Puteţi rămâne fără apă la robinete din cauza consumurilor excesive şi resurselor limitate

Atenţie, timişeni! Puteţi rămâne fără apă la robinete din cauza consumurilor excesive şi resurselor limitate

Presiunea scăzută sau chiar lipsa apei la robinet sunt problemele cu care se confruntă locuitorii unor sate timișene, odată cu venirea căldurii. Recent, probleme de acest fel au fost sesizate de clienții Aquatim din Ianova, Giarmata, Izvin și Recaș. Astfel de situații apar sistematic în localitățile cu resurse limitate de apă și consumuri sezoniere foarte mari.

Orice consum peste medie de apă potabilă – fie că este pentru udatul grădinilor, spațiilor verzi sau pentru uz menajer – va fi resimțit de către toți consumatorii branșați la rețeaua respectivă. Aquatim le recomandă clienților să folosească cât mai puțin sau deloc apa potabilă pentru udatul grădinilor sau gazonului și să apeleze, pentru aceasta, la surse alternative, cum ar fi forajele de mică adâncime sau bazinele pentru colectarea apei de ploaie.

Folosirea rațională a resurselor de apă și prevenirea risipei este o responsabilitate comună, a companiei de apă și a consumatorilor. Societatea Aquatim face tot ce ține de competența sa tehnică pentru a asigura necesarul de apă în aceste localități – forajele și rețelele din exploatare sunt inspectate cu regularitate pentru a preveni avariile, iar pe timp de noapte se refac stocurile din rezervoare.

Aquatim a preuat, în mai multe localități, foraje și rețele de alimentare insuficient dimensionate pentru necesarul local de apă. Compania a făcut investiții importante pentru ca și clienții săi din afara Timișoarei să beneficieze de apă suficentă și de calitate corespunzătoare la robinet.

În ultimii cinci ani, au fost conectate la rețeaua de apă a Timișoarei localităţile Albina, Ghiroda, Moșnița Nouă, Moșnița Veche, Săcălaz, Sânmihaiu Român, Urseni și Utvin. În toate localitățile din aria de operare au fost instalate contoare.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*