Educație

Zilele Tehnice Studenţeşti la Universitatea Politehnica Timişoara. Conferinţă internaţională la Facultatea de Mecanică

Zilele Tehnice Studenţeşti la Universitatea Politehnica Timişoara. Conferinţă internaţională la Facultatea de Mecanică

Conferinţa Internaţională de Lucrări Științifice Zilele Tehnice Studenţeşti®” (ZTS®), organizată de Liga Studenţilor din Facultatea de Mecanică Timişoara, care va avea loc în zilele de 4 – 6 mai la Facultatea de Mecanică a UPT, este o acţiune de prestigiu. A ajuns la cea de-a XXI-a ediţie.

Încă de la prima ediţie a ZTS®, a pornit cu o sesiune de comunicări ştiinţifice în cadrul căreia participanţii, provenind din mai multe centre universitare din ţară, erau stimulaţi să îşi valorifice potenţialul creativ, prin expunerea unor teme de actualitate în domeniul ştiinţific şi, bineînţeles, au fost încurajaţi să-şi prezinte proiectele de cercetare.

Începând cu ediţia a X-a, această conferință a devenit cunoscută şi pe plan internaţional, prin participarea unui număr semnificativ de studenţi din centre universitare europene precum Franţa, Italia şi Germania. În ediţiile ce au urmat, numărul participanţilor din afara ţării a cunoscut o creştere, prin prezenţa unor studenți din Ungaria, Serbia, Moldova, Polonia şi multe alte ţări din Europa şi Asia.

La finalul conferinței, lucrările ştiințifice aprobate de comisia de profesori se vor regăsi într-un volum publicat de Editura Politehnica Timișoara. Toți participanții vor primi câte un volum al Conferinței Internaționale de Lucrări Științifice Zilele Tehnice Stundețesti”.

Respectând tradiţia acestei conferinţe, şi în ediţia din acest an studenţii timişoreni vor oferi participanţilor posibilitatea de a publica și prezenta lucrările ştiinţifice, dar și de a interacţiona cu alți tineri pasionați de cercetare, prin diferite activităţi: sesiune de comunicări ştiinţifice, concursuri profesionale, traininguri, seminarii și workshop-uri, vizite în cadrul facultăţilor, vizite în companii, activităţi socio–culturale.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*