Educație

Înveţi, te specializezi şi primeşti şi 600 de lei în fiecare lună

Înveţi, te specializezi şi primeşti şi 600 de lei în fiecare lună

Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a BanatuluiRegele Mihai I al României“,  în parteneriat cu Centrul Româno-German de Pregătire şi Perfecţionare Profesională în Domeniul Agriculturii din Voiteg şi Colegiul de Silvicultură şi Agricultură “Casa Verde” a demarat campania de informareDezvoltă-ţi vocaţia – Cu meseria de mecanic agricol ai viitor!”.

Scopul campaniei este promovarea învăţământuluiprofesional de stat pentru mecanici agricoli în sistem dual după model german, în rândul elevilor care vor absolvi şcoala gimanzială, din judetele Timis, Arad si Caraş-Severin.

Învăţământul dual presupune cooperarea permanentă între instituţiile de învăţământ, în cazul nostru, consorţiul maisus amintit, cele mai dotate ferme din Banat şi elevii care urmează acest sistem educaţional. Pentru anul şcolar 2018-2019 pregătirea practică a elevilor se va desfăşura în 15 ferme partenere care au încheiat contracte în acest sensa declarat directorul Centrului Româno-German de Pregătire şi Perfecţionare Profesională în Domeniul Agriculturii Voiteg, Ciprian Fora.

Vizate de această campanie de informare sunt toate şcolile gimnaziale din regiune, însă un accent deosebit este pus pe celedin apropierea fermelor partenere. Astfel, caravana Dezvoltă-ţivocaţia – Cu meseria de mecanic agricol ai viitor!” a ajuns sau urmează ajungă în aceste zile, în instituţiile de de învăţământ din localităţile Checea, Cărpiniş, Jimbolia, Voiteg, Denta, Moraviţa, Jamu Mare, Liebling, Jebel, Deta, Banloc, Livezile, Foeni, Giulvaz, Ciacova, Birda, Gătaia, Măureni, Oraviţa şi Răcăjdia.

O componentă extrem de importantă a învăţământuluiprofesional de stat pentru mecanici agricoli în sistem dual dupămodel german, este reprezentată de bursele pentru elevi. Mai exact, fiecare elev va primi, pe toata durata pregătirii, 600 de lei/ lună (200 de lei din partea statului şi 400 de lei din parteafermierilor).

De asemenea, absolvenţii claselor a VIII-a care urmează acest sistem educational beneficiază şi o serie de gratuităţi, cum ar fi evaluările medicale sau echipamantele de muncă şiprotecţie.

În anul şcolar 2018 – 2019 sunt disponibile doar 28 de locuri.

Informaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0757 620 930 sau accesând site-ul www.scoalaagricola.eu. De asemenea puteţi solicita detalii trimiţând un e-mail la adresa delia_rubei@yahoo.com. 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*