Cultură

Președintele CJ, întâlnire cu reprezentanții Grupului de reflecție și inițiativă Timișoara Capitală Europeană

Președintele CJ, întâlnire cu reprezentanții Grupului de reflecție și inițiativă Timișoara Capitală Europeană

Președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra, s-a întâlnit astăzi cu reprezentanții Grupului de reflecție și inițiativă Timișoara Capitală Europeană.

Scopul a fost găsirea unor soluții la problemele ridicate, într-un memoriu depus la CJ Timiș, de o parte a oamenilor de cultură din oraș și coagularea întregii comunități în jurul proiectului Timișoara Capitală Culturală Europeană 2021.

“Cred că era necesară această întâlnire deoarece TCCE trebuie să unească oamenii și nu să îi dezbine. Multe din cele sesizate sunt probleme tehnice care țin de implementarea procedurilor asumate la data câștigării titlului și din această perspectivă sunt optimist că toate părțile implicate se vor pune la masă și vor găsi cele mai bune soluții. Cred că doamna Simona Neumann a făcut o treabă excelentă până acum, iar înființarea unui Consiliu Consultativ și stabilirea unui calendar de alegeri clar și transparent sunt pași procedurali necesari. Atragerea de partea proiectului a unui public cât mai diversificat este un plus pentru societate pentru că diversitatea este o caracteristică a Timișoarei. Bucuria și entuziasmul de la data desemnării Timișoarei nu trebuie umbrite de acțiuni din care toată lumea are de pierdut și care pun în pericol întregul proiect”, a declarat președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra.

Reprezentanții Grupului de reflecție și inițiativă Timișoara Capitală Europeană prezenți, astăzi, la sediul CJ Timiș au fost: Florin Iepan – regizor de film, Ștefan Iordănescu – regizor de teatru, Daniel Vighi – scriitor, Vasile Docea – directorul BCUT, Brândușa Armanca – jurnalist, Ovidiu Șandor – Art Encounters, Sorina Jecza – Fundația Triade, Marius Giura – Gărâna Jazz, Dana Sarmeș – Contrasens, Nicoleta Ciocov – Pelicula Culturală.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*