Economic

Importanța solicitării și obținerii autorizației de securitate la incendiu

Importanța solicitării și obținerii autorizației de securitate la incendiu

Agenții economici din Timiș au participat la un nou seminar despre noutățile legislative privind apărarea împotriva incendiilor. Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Banat” al județului Timiș, în colaborare cu Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, a organizat joi un seminar de informare privind „Importanța solicitării și obținerii autorizației de securitate la incendiu”.

În cadrul acestui seminar, au fost abordate temele: legislaţia specifică avizării şi autorizării; obligaţia obţinerii autorizaţiei de securitate la incendiu şi sancţiunea contravenţională pentru firmele care funcţionează fără această autorizaţie; categoriile de construcţii şi amenajări care se supun avizării şi autorizării; legea nr .28/2018 pentru completarea Legii nr .307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor.

Seminarul a fost susţinut de căpitan ing. Cătălin Constantin COSACU, șeful Inspecţiei de Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Banat”. Apoi a urmat de o sesiune de întrebări și discuții pe baza unor spețe reale.

În ceea ce privește construcțiile care funcționează fără autorizație de securitate la incendiu, ISU Timiș reamintește despre necesitatea intrării în legalitate a acestor categorii de construcții și derulează permanent întâlniri de consultanță și îndrumare gratuite, cu operatorii economici și reprezentanții instituțiilor publice care întâmpină probleme în procesul de avizare/autorizare.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*