Economic

Firmele din Timiș, invitate să se înscrie la CHINA SMART EXPO 2018

Firmele din Timiș, invitate să se înscrie la CHINA SMART EXPO 2018

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș împreună cu Central European Trade and Logistics Cooperation Zone Budapesta (CECZ Co.Ltd) a organizat pentru jurnaliști și firmele membre ale CCIAT unseminar de promovare a celei de-a 9-a ediții a CHINA SMART EXPO. Evenimentul  se va desfășura la Budapesta, în perioada 31 mai – 2 iunie 2018.

CHINA SMART EXPO Budapesta este unul din cele mai mari și complexe evenimente din Europa Centrală și de Est, care cuprinde expoziții, prezentări de firmă, conferințe tematice și întâlniri de afaceri de tip B2B, devenind astfel o platformă de întâlnire a producătorilor, exportatorilor și importatorilor din China cu oameni de afaceri din țările europene. Cifrele aferente ediției 2017 sunt o dovadă a succesului de care s-a bucurat evenimentul: 300 de expozanți, 4800 de vizitatori înregistrați, 2000 de contacte de afaceri.

La ediția din acest an, vor fi prezente pe o suprafață de 10.000 mp peste 500 de companii chineze abilitate de Ministerul Comerțului din China și care deţin licenţe de export-import în relația cu UE. “Găzduim China Expo de 8 ani, acesta va fi cel de-al nouălea. De acum, vom promova nu doar posibilitățile de import din China, ci și exportul. Pe lângă aceste două laturi, împreună cu educația, turismul, cultura și sportul sunt ceea ce promovăm pentru Europa Centrală și de Est, pentru a găsi cei mai buni parteneri de afaceri din China. Suntem mândri să spunem că nu doar ne concentrăm pe cele trei zile de expoziție, ci vrem și să ajutăm oamenii de afaceri să își găsească parteneri pe termen lung. Am găsit parteneri de încredere pentru companiile din regiunea noastră și suntem extrem de deschiși să avem și companii din România care își găsesc parteneri de afaceri. De asemenea, întrucât China este la o distanța mare de noi, suntem pregatiti să ajutăm companiile și în ceea ce privește transportul de mărfuri. Ne punem la dispoziția oricărei companii care este interesată să facă afaceri cu China. Anul acesta, vrem să ne concentrăm pe facilitarea posibilităților de business în domeniul agriculturii și a alimentației, dar și a altor bunuri de larg consum”, a transmis Marta Trembeczki, business development manager CECZ.

Noutatea ediției 2018 este structurarea expoziției în trei mari Secțiuni, astfel:

CHINA SMART EXPO – întâlniri și contacte de afaceri cu peste 300 de expozanți chinezi din domeniile: IT și electronică, industria agro-alimentară, construcţii, industria auto, construcții de mașini, imobiliare, textile, industria chimică, industria mobilei, echipamente și articole de uz casnic, energie din surse regenerabile.

SHANDONG CULTURE EXPO – reunește 80 de reprezentanți și delegați guvernamentali de rang înalt din sectoarele: învățământ, programe de mobilități, turism, sport, drepturi de autor, artă, conținut on-line.

CHINA IMPORT – forum de afaceri comun unde sunt așteptate companii din țările Europei Centrale și de Est care pot face export în domeniile industriei alimentare și produselor agroalimentare.

 “Și anul trecut a fost organizat acest eveniment, la care au participat peste 20 de firme. Credem că și anul acesta vor fi foarte mulți participanți, și datorită seminarului care a avut loc astăzi și la care au participat foarte mulți oameni de afaceri din Timișoara, dar și a promovării evenimentului în presă”, a spus Stana Stoianov, director D.R.E.M.A în cadrul CCIA Timiș.

Firmele din Timiș, interesate de această expoziție pot afla mai multe detalii de la reprezentanții Camerei de Comerț. Informații sunt disponibile și pe pagina web: www.chinasmartexpo.com.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*