Sănătate

Sute de pacienți internați în spital, de Paște. Ce meniu au

Sute de pacienți internați în spital, de Paște. Ce meniu au

Pacienţii internaţi în aceste zile la Spitalul Clinic Municipal de Urgență Timișoara au parte de un meniu special cu prilejul sărbătorilor Pascale. Acesta este adaptat totuşi patologiilor pentru care se află sub supraveghere și nu vor lipsi tradiţionalele sarmale cu mămăliguţă, friptura sau cozonacul și oul roșu.

Este preconizat un număr de circa 230-250 de pacienţi care vor petrece ziua de Paște în Spitalul Clinic Municipal de Urgență Timișoara şi aproximativ acelaşi număr de pacienţi şi pentru zilele următoare. Pentru toţi aceştia în toate cele trei blocuri alimentare ale spitalului se pregăteşte meniu de sărbătoare.“Încercăm să le facem pacientilor, care sunt departe de familie, o bucurie cu ocazia acestei sărbători. Dorim să simtă aceste zile deosebite si să se însănătosească cât mai grabnic”, a transmis asistent dietetician, Mădălina Cervid.

Prin urmare, în dimineața de Paște vor primi unt, mezeluri și ou fiert roșu. La masa de prânz se va servi ciorbă ţărănească cu ciolan afumat și sarmale cu mămăliguță pentru pacienţii care nu trebuie să ţină dietă. Pentru cei care au de respectat un regim, sarmalele vor fi înlocuite cu un meniu format din friptură din piept de pui, piure de cartofi și salată de sfeclă. Ca și desert se vor servi cozonac sau napolitane.

În a doua zi de Paște va fi servit tot un meniu special. Pentru pacienţi se pregătește ciorbă de legume cu perișoare şi piure de cartofi cu friptură de porc și salată de sfecla. Pentru cei care au restricții alimentare, piureul de cartofi va fi înlocuit cu cartofi natur și de asemenea, friptură de pui. Desertul va fi format tot din cozonac sau napolitane.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*