Social

Militarii lugojeni le-au făcut sărbătorile mai frumoase unor bătrâni

Militarii lugojeni le-au făcut sărbătorile mai frumoase unor bătrâni

Militarii Batalionului 183 Artilerie Mixtă General ,,Ion Dragalina” Lugoj au luat parte zilele acestea la o serie de acțiuni social-filantropice. Miercuri, aceștia au deschis ușa Complexului Pentru Persoane Vârstnice ,,Sfântul Nicolae”, unde au dăruit fiecărui bătrân în parte câte un cadou, constând în alimente neperisabile și dulciuri. De asemenea, fiecare persoană prezentă a primit în dar și câte o iconiță.

Un al doilea popas s-a concretizat prin vizitarea  Căminului de Bătrâni ,,Anita Heim”, unde în colaborare cu reprezentantele Clubului Lions „Ana Lugojana” au fost distribuite alimente necesare bucătăriei instituției. Aici, actiunea a fost încununată și de un moment artistic, susținut de copiii de la Ansamblul folcloric „Voinicelul” din orașul de pe Timiș.

,,Acțiunea noastră, pornită în preajma unei sărbători atât de importante pentru lumea creștin ortodoxă, vizează atragerea atenției asupra celor ce ne-au dat viață și ne-au crescut. Am dorit să aducem un licăr de lumină și pe chipurile acestor bătrâni minunați”, a spus Părintele Emanuel Gafița, preotul militar al Garnizoanei Lugoj.

Activitatea desfășurată de ostașii lugojeni s-a încheiat prin discuțiile purtate de aceștia cu seniorii vizitați.

Sursa: Mitropolia Banatului


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*