Social

Au împânzit Timișoara cu afișe lipite ilegal, dar au primit ”nota de plată”: 9.000 de lei

Au împânzit Timișoara cu afișe lipite ilegal, dar au primit ”nota de plată”: 9.000 de lei

Poliția Locală Timișoara a aplicat sancțiuni de 9.000 lei pentru un organizator de evenimente din București deoarece a lipit postere publicitare în locuri neautorizate.

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Disciplină în Construcții și Afișaj Stradal au continuat, în aceste zile, verificările pe linia identificării organizatorilor de evenimente care nu respectă legislația și împânzesc orașul cu afișe și postere publicitare lipindu-le în locuri neautorizate.

Un organizator de evenimente din București, mai exact societatea comercială Teatrul de Revistă Micul Paris SRL, a fost sancționat deoarece a lipit postere publicitare pe stâlpi, clădiri, transformatoare de curent și peste tot unde a găsit de cuviință din zone precum Piața Iuliu Maniu, Calea Stan Vidrighin, Daliei, Simion Bărnuțiu, Bulevardul Mihai Eminescu, splaiul T. Vladimirescu sau Calea Dorobanților. Pe numele societății amintite au fost încheiate un număr de opt procese verbale de constatare a contravenției, în valoare totală de 9.000 lei.

”Poliția Locală Timișoara atrage din nou atenția că, potrivit HCL 371/2007, atât lipirea de afișe și postere publicitare de către organizatorii de evenimente în locuri neautorizate se sancționează, cât și necurățarea de către aceștia a posterelor în termen de 15 zile de la desfășurarea evenimentului se sancționează cu amenzi între 1.000 și 2.000 lei”, susțin oamenii legii din capitala Banatului.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*