Social

Apel pentru evitarea aglomerației la ghișeele Serviciului Pașapoarte

Apel pentru evitarea aglomerației la ghișeele Serviciului Pașapoarte

În perioada estivală, în fiecare an se aglomerează ghişeele de la Serviciul Pașapoarte. Persoanele care doresc să solicite eliberarea unui pașaport trebuie să se prezinte din timp la sediul serviciului de la Iulius Mall, la etajul 1 (lângă Media Galaxy). Conducerea instituției face apel la cetățeni, pentru a se evita aglomeraţia de la ghişeele de preluare cereri pentru eliberarea documentelor de călătorie, având în vedere că se apropie perioada estivală.

Programul de lucru este următorul:

Timişoara: luni, marţi, joi şi vineri între 08:30 – 16:30, iar miercuri între 08:30 – 18:30;

La punctele de lucru mobile: Lugoj – joi, o dată la 2 săptămâni, 10:00-14:00;   Sânnicolau Mare – marţi, o dată la 2 săptămâni, 10:00-14:00, Jimbolia şi Deta – marţi, o dată la 4 săptămâni, 10:00-14:00, cu precizarea că în perioada 01.06-31.08.2018 va funcţiona doar punctul de lucru mobil Lugoj.

Cetăţenii se pot programa on-line pe site-ul www.epasapoarte.ro, accesând judeţul Timiş, iar la sediul serviciului se efectuează programări, în baza prezentării dovezii achitării taxei aferente, pentru ziua în curs sau pentru zilele următoare.

Vă rugăm să luaţi în considerare schimbările legislative ce se preconizează a intra în vigoare de anul acesta, şi anume: paşapoartele temporare vor fi eliberate în termen de cel mult 3 zile doar în situaţii obiective în care, din motive de sănătate, familiale sau profesionale, este necesară şi urgentă prezenţa persoanei pe teritoriul altui stat şi nu există timpul necesar pentru emiterea paşaportului simplu electronic (fiind necesară prezentarea documentelor care determină necesitatea şi urgenţa deplasării persoanei în străinătate), rămânând valabile şi celelalte situaţii prevăzute de lege în prezent (călătoria în state aflate în stare de beligeranţă, când paşaportul a fost depus pentru obţinerea unor vize şi când în paşaport nu mai există file disponibile pentru aplicarea vizelor)”, transmite sef serviciu, subcomisar şef de poliţie, Daniel Leahu.

În celelalte situaţii paşaportul simplu temporar va fi eliberat în termen de 14 zile calendaristice.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*