Eveniment

Cum a încercat un bărbat din Timiş să scoată ilegal din țară un băiat de 6 ani

Cum a încercat un bărbat din Timiş să scoată ilegal din țară un băiat de 6 ani

Poliţiştii de frontieră de la Cenad au depistat un cetățean român care a încercat să scoată ilegal din România un băiat folosindu-se de documentul de călătorie al fiului său, deoarece minorul nu avea paşaport valabil.

Luni seara, la Cenad s-a prezentat pentru a ieși din țară Vasile C., cu cetățenie româno-belgiană, în vârstă de 32 de ani, domiciliat în Timiș, aflându-se la volanul unui autoturism marca Volkswagen. Alături de acesta, în autoturism se mai afla un minor, care s-a legitimat cu o carte de identitate belgiană.

Cu ocazia controlului specific, polițiștii de frontieră au constatat că există diferențe vizibile de fizionomie între minor și fotografia din documentul  prezentat la control.

În urma extinderii cercetărilor, polițiștii de frontieră au constat că minorul  în cauză este de fapt cetățean român, se numeşte Z.S. şi are 6 ani.

La cercetări s-a stabilit că documentul de călătorie prezentat la controlul de frontieră aparține fiului lui Vasile C., bărbatul declarând că a recurs la această metodă deoarece dorea să îl ducă pe băiat în Franța la tatăl lui, iar acesta nu deținea pașaport valabil.

Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei celor în cauză, fiind anunțat bunicul minorului, care ulterior l-a preluat de la sediul sectorului, iar față de C. Vasile se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de participaţie improprie la tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*