Administrație

Titu Bojin:”O propunere de modificare a OG 107 de înființare a Administrației Naționale a Apelor Române, înaintată Parlamentului”

Titu Bojin:”O propunere de modificare a OG 107 de înființare a Administrației Naționale a Apelor Române, înaintată Parlamentului”

În prezent se fac demersurile legale pentru avize, ca vaporașele să intre în funcțiune. Ministerul Apelor și Pădurilor a făcut un pas important astfel încât cele șapte vaporașe achiziționate de municipalitate să poată circula pe Bega.

Potrivit directorului ABAB, Titu Bojin, o propunere de modificare a Ordonanței de Guvern 107 de înființare a Administrației Naționale a Apelor Române a fost înaintată Parlamentului, în aceste zile. Dacă această ordonanță va fi modificată, se va putea înființa o autoritate în domeniul navigației pe Bega, care să permită circulația vaporașelor. “Ministerul Apelor și Pădurilor a înaintat în această săptămână la Parlament propunerea către Senat și Camera Deputaților pentru modificarea Ordonanței de Guvern 107 de înființare a Administrației Naționale Apelor Române, prin care să propună un articol în plus, prin care să putem face această autoritate de navigație pe râurile interioare numai. Trebuie să încercăm să rugăm parlamentarii pentru a putea urmări, insista pe termenul pe care se poate aproba acest articol care să ne dea voie să înființăm această autoritate.  Așteptăm doar modificarea acestei ordonanțe, să nu se ajungă în situația în care primăria să dea banii europeni înapoi și vaporașele să poată naviga pe Bega în acest an”, a explicat șeful ABAB, Titu Bojin.

Reamintim, achiziția celor șapte ambarcațiuni care vor circula pe Bega face parte dintr-un amplu proiect european din 2015 în valoare de peste  6 milioane de euro, care a inclus și amenajarea malurilor Begăi. Toate cele şapte vaporaşe au primit câte un nume: Burebista, Decebal, Traian, Glad, Huniade, Savoya şi Economu.

În luna mai 2016 ambarcaţiunile erau, în probe, pe apă în Timişoara, dar fără să transporte pasageri. Abia după ce au fost achiziționate, municipalitatea a realizat că acestea nu pot circula conform legislaţiei în vigoare.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*