Sănătate

Veste extraordinară pentru mii de români! Setul de analize pe care îl vom face gratuit începând cu 1 aprilie

Veste extraordinară pentru mii de români! Setul de analize pe care îl vom face gratuit începând cu 1 aprilie

Așadar, începând cu prima zi a lunii aprilie, mii de bolnavi din România vor putea face gratuit investigații pentru depistarea hepatitei B și C, prin internare de o zi.

Gratuitatea analizelor pentru depistarea hepatitei B și C, care va fi disponibilă în curând și prin intermediul medicului de familie, vine din dorința de a eradica epidemia din țară. Astfel, persoanele care sunt infectate își vor putea face nu doar viremia gratuit, ci și alte investigații imagistice fără să fie nevoite să scoată bani din buzunar. Mai exact, este vorba despre peste 1000 de lei, bani care sunt necesari pentru achitarea acestor analize în prezent.

Conform ziare.com, specialiștii sunt de părere că în cazul în care românii ar beneficia de noile terapii ce vindecă hepatita C gratuit, epidemia din țara noastră ar putea fi oprită în doi ani.

Potrivit unor statistici, peste 650.000 de români ar fi infectați cu VHC, iar 80 la sută dintre aceștia ar fi infecții cu replicare virală. De asemenea, infecția cronică cu VHC care nu este tratată corespunzător poate evolua, în timp, spre ciroză sau chiar cancer hepatic.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*