Social

Control! Varza, cartofii, ceapa și vânzătorii lor din piețe, luați în vizor de Poliția Locală, la Timișoara

Control! Varza, cartofii, ceapa și vânzătorii lor din piețe, luați în vizor de Poliția Locală, la Timișoara

Polițiștii locali din Timișoara au desfășurat o acțiune de amploare în Piețele Girocului, Dacia și Gh. Lazăr, acolo unde au descoperit zeci de abateri de la legislație.

Polițiștii locali din cadrul Biroului Poliția Piețelor și Serviciului Inspecție Comercială au efectuat, în aceste zile, o amplă acțiune care a vizat desfășurarea actelor de comerț în perimetrul piețelor agro-alimentare mai mici din oraș, cum sunt Piața din Calea Girocului, Piața Dacia și Gh. Lazăr.

În urma acțiunii au fost aplicate un număr de 23 sancțiuni contravenționale în valoare de 5.600 lei, deoarece au fost încălcate prevederile legale referitoare la deținerea documentelor pentru desfășurarea activităților comerciale, a documentelor care atestă termenul de valabilitate a mărfii, pentru lipsa vizei pe acordul de funcționare în cazul societăților comerciale, dar și pentru neafișarea prețurilor de către comercianți, fiind de asemenea aplicate și șapte sancțiuni contravenționale conform Legii 145/2014 care se supune Legii prevenirii, pentru necompletarea carnetelor de comerciant, în aceste cazuri fiind aplicat avertisment cu termen de conformare.

”Astfel de acțiuni se desfășoară periodic, astfel încât să fie verificate toate piețele din Timișoara”, transmit reprezentanții Poliției Locale din capitala Banatului.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*