Administrație

Foto: Prostie sau eroare de proiect? Iluminat public pentru interiorul locuințelor de pe strada Popa Șapcă

Foto: Prostie sau eroare de proiect? Iluminat public pentru interiorul locuințelor de pe strada Popa Șapcă

Proiectul de reabilitare a străzii Popa Șapcă, alături de pasajul de cale ferată, se apropie de final, iar ”prostiile” încep să iasă la iveală. Una dintre acestea: amplasarea corpurilor de iluminat public pe stâlpi, tocmai acolo unde lumina va intra fix pe geamrile apartamentelor blocurilor, sau în curțile caselor situate de-a lungul străzii .

Proiectul de lărgire a străzii Popa Șapcă la patru benzi, alături de pasajul de cale ferată, care va beneficia de șase benzi, este unul cât se poate de util și asta se vede cu ochiul liber chiar dacă unii minimizeză importanța acestui proiect pus în preactică de municipalitatea de pe Bega. Problema apare atunci când părți din proiecte fac de râs complexitatea și utilitatea acestora, cum e cazul și la cel amintit mai sus.

Făcând parte din categoria ”lucrului bine făcut” în cadrul proiectului, iluminatul public de pe strada Popa Șapcă dă cu virgulă. Deocamdată, cel puțin, sau poate așa sperăm, deocamdată! De ce? Așa cum se observă din imaginile care compun galeria foto de mai jos, pe stâlpii de iluminat public au fost montate lămpi noi, câte două pe fiecare, ceea ce e de bine. Până la un punct. Întrucât lămpile vor fi dotate cu iluminat de tip LED, care luminează mai slab decât vechea generație de becuri incandescente, e normal să se pună câte două lămpi pe fiecare stâlp în parte, însă ce nu e normală este orientarea acestora. O parte dintre lămpile de pe stâșpii aflați pe partea cu blocurile vor lumina fix în apartamentele celor care locuiesc acolo. De partea celaltă, lămpile orientate ”pe dos” vor face lumină în curțile caselor oamenilor care locuiesc pe strada Popa Șapcă.

Sigur că cei care ”răspund” de acest proiect vor veni cu explicații puerile, de genul ”lămpile sunt orientate astfel pentru a fi luminate trotuarele”, însă lumina acestora nu va cădea tocmai acolo, mai ales de la acea înălțime. Rămâne de văzut ce ”soluție” vor alege cei responsabili de această… prostie!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*