Social

Fenomenul migrației ilegale și traficul de droguri, dezbătute de membrii ATOP

Fenomenul migrației ilegale și traficul de droguri, dezbătute de membrii ATOP
Adora Beauty

Membrii Autorității Teritoriale de Ordine Publică Timiș s-au întrunit într-o şedinţă. Fenomenul migrației ilegale și traficul de droguri în rândul elevilor au fost printre subiectele importante dezbătute azi.

Președintele ATOP, Traian Stancu, a convocat ședința ordinară a Autorității Teritoriale de Ordine Publică Timiș.“Au fost prezenți toți colegii din instituții și cei din politică. Am avut o informare făcută de Poliția de Frontieră despre situația imigranților și pregătirea pentru creșterea numărului de imigranți. Avem informații precise că în Serbia sunt grupuri care așteaptă să treacă prin România mai departe în Europa. Noi trebuie să fim pregătiți ca acești migranți să fie prinși în zona frontierei pentru a fi dați înapoi în țară de unde provin. Am mai avut o informare de la reprezentanții Antidrog. Comisarul Dorin Copilu ne-a ținut o scurtă informare și colegii din comisie au ajuns la niște recomandări pentru luna viitoare ca să întărim această colaborare între Antidrog și restul instituțiilor ATOP, pentru că este o chestiune care va fi în prim plan pentru ATOP pentru reducerea numărului de consumatori de droguri în randul elevilor din Timișoara și județ. Propunerea mea a fost că prevenția este suficientă, dar totuși cred că trebuie să întărim și acțiunea. Trebuie excluși, prinși cei care comercializează aceste lucruri”, a subliniat președintele ATOP, Traian Stancu.

În ceea ce privește problema traficului și consumului de droguri din Timiș, aici s-a înregistrat o creștere înseamnată la fenomenul infracțional. “Discuția a început ca urmare a unui proiect propus de domnul Moldovan și cu aprobarea președintelui ATOP. S-au discutat lucrurile concret vizavi de cum s-ar considera de cuviință că ar fi mai bine ca această colaborare să își ia rezultate benefice în timp. Aceste activități ale ATOP au început cu mult înainte. Acest flagel din școli este foarte grav. Consider benefică întărirea colaborării cu ISJ Timiș. Punctual pe această temă, este nevoie ca diriginții, profesorii, directorii din școli să-și aducă aportul la oprirea consumului de droguri în școli”, a explicat colonel (r) Mircea Roșu,  fostul adjunct al Politiei municipiului  Timisoara, presedinte al Corpului Național al Polițiștilor – reprezentant al Consiliului Teritorial Timiș.

 

(Foto: arhivă)

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*