Ai crede că nu poți fi foarte creativă atunci când vine vorba despre cartofii prăjiți. Înseamnă că nu ai auzit până acum despre cartofii prăjiți ca în Banat.
INGREDIENTE
- 1 kg cartofi tăiaţi rondele subţiri,
- 1 ceapă tocată,
- 1 căpăţână usturoi pisat,
- 1 ceaşcă apă caldă,
- 2-3 linguri ulei
- sare, piper.
CUM SE PREPARĂ
Căleşti puţin ceapa, adaugi cartofii şi o ceaşcă de apă caldă. Amesteci totul, sărezi şi acoperi cu un capac, să fiarbă înăbuşit. Amesteci din când în când, să nu se prindă de vas. După ce s-au înmuiat cartofii adaugi piper şi usturoiul pisat. Amesteci repede şi acoperi vasul şi-l mai laşi 2-3 minute, după care îi poţi servi alături de ciuperci prăjite şi murături.
Sursa: avantaje.ro