Eveniment

Studenți evacuați în timpul unui exercițiu al ISU Timiș

Studenți evacuați în timpul unui exercițiu al ISU Timiș

Sute de studenți și profesori de la Facultatea de Mecanică din Timișoara au fost evacuați din clădirea cuprinsă de flăcări! Marți dimineață, alarma a fost anunțată prin mijloacele acustice.

Din fericire, nu a fost vorba despre un caz real, ci de o simulare a unui incendiu izbucnic în incinta facultății. Acțiunea a avut ca scop instruirea personalului și al studenților din clădirea universității. Pompierii i-au învăţat pe studenți cum să se comporte în cazul unor situaţii de urgenţă astfel încât să îşi salveze viaţa.

Oamenii focului doresc ca prin această intervenție să se cunoască aplicarea regulilor în cazul izbucnirii unui incendiu. ISU a verificat şi modul de reacţie al cadrelor didactice universitare la semnalul de alarmă în caz de incendiu. Sub privirile pompierilor, la auzul semnalelor soneriei electrice, profesorii împreună cu  studenții au ieşit din sălile de clasă. Astfel, aceștia au reuşit să părăsească clădirea într-un timp foarte scurt şi au realizat că în cazul producerii unui incendiu într-o clădire, pentru a-şi salva viaţa, trebuie să se autoevacueze.

În plus, studenții au avut parte de o demonstrație de utilizare a mijloacelor de primă intervenție (stingătoare și hidranți). Pompierii vor continua să organizeze exerciții de prevenire în universităț,i cu scopul de a reduce numărul de victime în urma incendiilor.

Recomandările ISU Timiș:

Comportaţi-vă cu calm şi respectaţi regulile şi măsurile indicate în asemenea situaţie. Dacă vi se aprinde îmbrăcămintea, nu fugiţi. Culcaţi-vă pe pământ şi rostogoliţi-vă.

Dacă arde suprafaţa verticală, apa se aruncă de sus în jos.

Lichidele incendiare se sting numai după întreruperea prealabilă a surselor de energie.

Ieşiţi din zona incendiară în direcţia dinspre care bate vântul.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*