Politic

Cum demontează PSD realizările primarului Nicolae Robu

Cum demontează PSD realizările primarului Nicolae Robu

După ce s-a lăudat pe pagina sa de socializare cu trei subpasaje realizate, vaporetto şi altele, social-democraţii îi bat obrazul primarului Nicolae Robu. Tot pe Facebook, PSD Timiş demontează spusele edilului.

Aerul curat de la Viena (nu poluat, ca la Timişoara) a dat peste cap gândurile primarului Nicolae Robu, care, într-o dimineaţă geroasă, a început să vadă proiecte care nu există, unele duse la îndeplinire într-un mod dezastruos ca fiind funcţionale şi aşa mai departe. Într-o halucinantă postare pe Facebook, edilul Timişoarei încearcă să ne convingă că are competenţe de mare manager, însă realitatea îl contrazice violent.

Dar, să le luăm pe rând:

  1. Trei subpasaje realizate – MINCIUNĂ. Singurul realizat este subpasajul Michelangelo (finanţarea proiectului fiind obţinută de administraţia Ciuhandu), iar celelalte două, Jiul şi Popa Şapcă, au fost reabilitate.
  2. Centrul istoric reabilitat – IPOCRIZIE. Reabilitarea centrului istoric este un alt proiect moştenit de la Gheorghe Ciuhandu (chiar vorbea Robu zilele trecute de greaua moştenire), iar calitatea lucrărilor de aici este una îndoielnică. Poate ar trebui să ia exemplu de la Ilie Bolojan, primarul liberal din Oradea, pentru a vedea ce înseamnă un centru istoric reabilitat într-adevăr.
  3. Malurile Begăi reabilitate – IPOCRIZIE din nou. Şi acest proiect a fost câştigat de administraţia Ciuhandu, deci, într-adevăr, grea moştenire s-a preluat în 2012.
  4. Parc de transport în comun înnoit – MINCIUNĂ. Pentru noile firobuze şi autobuze, primăria condusă de Robu doar a plătit ratele, cum de altfel era obligată. Mai apoi, tramvaiele Armonia (cele care se defectează aproape în fiecare zi) nu sunt tramvaie noi, ci reabilitate cele vechi. Achiziţia de microbuze, spun specialiştii în trafic, reprezintă doar o idee năstruşnică a edilului, pentru că acestea nu aduc niciun beneficiu. Deci, bani cheltuiţi degeaba. Cât despre vaporetto, discuţia nu mai are niciun rost: milioane de lei aruncate pe fereastră într-un proiect nefuncţional.
  5. Sistemul de management al traficului – DEZASTRU. Montarea fără noimă a sute de semafoare în toate intersecţiile Timişoarei crează un adevărat dezastru în trafic. Unda verde clamată de Nicolae Robu există doar în visele primarului, iar nemulţumirile timişorenilor pe acest subiect sunt cunoscute.
  6. Noua clădire a spitalului de copii – IPOCRIZIA SUPREMĂ. Cu acest subiect, Nicolae Robu nu are nicio legătură, dar şi-l arogă, deşi instituţia pe care a conduce nu a reuşit în toţi aceşti ani să cheltuie banii primiţi de la Guvern pentru finalizarea lucrărilor. Societatea care a câştigat licitaţia pentru execuţia lucrării (o firmă PNL-istă, evident) a intrat în insolvenţă iar lucrările s-au oprit pentru o bună perioadă de timp.
  7. Noi clădiri şcolare – MINCIUNĂ. Nici o nouă clădire nu a fost construită.
  8. Stadion de 15.000 de locuri şi complex sportiv – MINCIUNĂ. Deşi spune că este bugetat, acest proiect lipseşte cu desăvârşire.
  9. Centru de Artă, Tehnologie şi Experiment – MINCIUNĂ. Acest centru nu există, dar Nicolae Robu se laudă deja cu el, iar proiectul este în stadiu incipient.
  10. Canalizare şi apă pe 100 de străzi – MINCIUNĂ. Există străzi în Timişoara unde s-au executat lucrări de apă şi canalizare, dar până la 100 e cale lungă.

Acestea fiind spuse, zâmbim amar și ne gândim serios la ceea ce avem de făcut pe viitor fără să încercăm, așa cum face Nicolae Robu, să ascundem mizeriile sub preș sau să distragem atenția de la problemele importante căutând scandaluri și dușmani imaginari. Dar, vorba primarului, vine ziua decontului, e tot mai aproape, și nu vine pe ritmuri de chitară dezacordată.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*