Administrație

Comandament de iarnă la Prefectură. Aquatim şi Colterm anunţă că nu sunt probleme

Comandament de iarnă la Prefectură. Aquatim şi Colterm anunţă că nu sunt probleme

Având în vedere situația meteorologică, astăzi, la ora 10,  la Instituția Prefectului, a avut loc ședința Comitetul Județean pentru Situații de Urgență – Comandamentul Județean de Iarnă, condusă de prefectul Eva- Georgeta Andreaș.

Conform prognozei meteorologice, la noapte temperaturile vor scădea la  – 16 și chiar – 17 grade, iar de mâine seară vor începe, din nou, ninsorile. Totodată, vineri și sâmbătă, când vremea se va mai încălzi, se preconizează precipitații mixte și polei.

La ora actuală, în județ,  ENEL se confruntă cu întreruperea furnizării curentului în două localități situate lângă Făget (Coșteiu de Sus și Nemeșești).

În ceea ce privește furnizarea gazelor naturale nu există probleme.

Atât COLTERM, cât și Aquatim au anuntat că nu sunt probleme.

Circulația în întreg județul se desfășoară în condiții de iarnă, prefectul Eva – Georgeta Andreaș solicitând verificări la firmele care efectuează deszăpezirea având în vedere că a văzut utilaje de deszăpezire care circulau cu lama ridicată și fără să arunce material antiderapant. Prefectul județului Timiș a afirmat că nu e normal ca utilajele de deszăpezire să plimbe GPS-ul, doar ca să arate circulă, fără a deszăpezi drumul.

S-a pus în discuție problema suspendării cursurilor în învățământul preuniversitar – din cauza gerului –,  însă  inspectorul școlar general adjunct, Francisc Halasz, a afirmat că în momentul de față nu sunt solicitări – existând doar întârzieri ale cadrelor didactice care fac naveta. S-a decis că,  în cazul unor situații punctuale se va putea dispune, de către Inspectoratul Școlar Județean, suspendarea cursurilor. În momentul ședinței nu se impunea acest lucru.

Referitor la asistența medicală de urgență, au fost evaluate medical și transportate la adăposturile special amenajate un numar de 4 persoane fără adăpost. Având în vedere ninsorile abundente, autosanitarele SAJ și ISU SMURD ar putea înregisra timpi de sosire la caz puțin mai mare.

Se recomandă populației să apeleze numărul 112 doar în situații de urgență.

Continuă patrularea, identificarea, preluarea şi transportul persoanelor fără adăpost în spaţiile special amenajate, sarcină ce revine comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă cât şi echipelor mixte formate din reprezentanţi ai I.P.J., I.S.U., I.J.J., Poliţia Locală.

În continuare, cetățenilor li se recomandă se recomandă:

– evitarea deplasărilor pe distanţe lungi;

– evitarea expunerii la frig;

– consumarea ceaiurilor calde;

– folosirea îmbrăcăminţii adecvate;

 – protejarea extremităţilor prin purtarea de mănuşi, căciuli, etc.;

– evitarea trecerii în mod brusc din încăperile încălzite la temperaturile foarte scăzute din mediu;

– purtarea de  încălţăminte cu tălpi groase, antiderapante, pentru a se evita accidentările.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*