Economic

Timișoara se va înfrăți cu Cancun. Se pun bazele colaborării economice dintre CCIAT cu Mexic

Timișoara se va înfrăți cu Cancun. Se pun bazele colaborării economice dintre CCIAT cu Mexic

Eveniment important astăzi la sediul CCIAT. Reprezentanții instituției au primit vizita Excelenței sale, Jose Guillermo Ordirica Robles, ambasadorul Statelor Unite Mexicane în România.

Întrevederea a avut loc în contextul înființării la Timișoara a Clubului Economic Nord American, dar și pentru identificarea de noi oportunități de afaceri și colaborare. “A fost o întâlnire interesantă, spun asta pentru că domnul ambassador a venit cu o dorință de colaborare cu județul Timiș. Am primit atât de multe informații vizavi de ce se întâmplă în Mexic, vizavi de cultură, economie, stategia pe care o are Mexicul. Există interes atât de a investi în România, cât și de a prelua firme și produse în Mexic. Există oportunități de ambele părți. Este un bun început. Am fost încântată să aud că există o deschidere foarte mare pentru a primi delegația  din județul Timiș în Mexic. Suntem mândri că orașul Cancun se va înfrăți cu municipiul Timițoara. Am încredere că după această vizită se vor întâmpla evenimente între noi și Mexic”, a declarat directorul general al CCIA Timiș, Florica Chiriță.

Mexicul reprezintă a 15-a economie a lumii, făcând parte din grupul economic G20 și reprezintă unul dintre mai noii și puternicii jucători, alături de China, India, Rusia sau Brazilia. Conform datelor Băncii Mondiale, PIB-ul Mexicului se ridică la 1.144 miliarde USD și deține o populație de 127 de milioane de locuitori (World Bank 2015). Deține numeroase bogății mondiale, argint (numărul unu în lume), zinc, aur, cupru, etc. Este principala destinație turistică a Americii Latine și a doua destinație turistică din America.“Sunt bucuros să vă povestesc despre această întâlnire pe care am avut-o. Le-am transmis reprezentanților CCIA Timiș câteva informații utile despre posibilitatea investițiilor, dar și pe partea de turism. Se poate colabora pe plan economic cu Mexic, care este unul dintre cele mai importante state economice din lume. Avem abilități, capacități de colaborare pe plan economic”, a transmis Excelența Sa, Jose Guillermo Ordirica Robles, ambasadorul Statelor Unite Mexicane în România.

 La rândul său, Consulul Onorific al Mexicului la Timișoara, Adrian Bădescu, a subliniat importanța relației de colaborare dintre cele două țări, în contextul promovării Timișoarei ca și Capitală Europeană a Culturii. “Ne bucurăm că în anul acesta în Timișoara au fost inițiate două proiecte în care Mexicul este partener. Unul din proiecte este înfrățirea dintre Timișoara și orașul Cancun. Practic, este un avantaj foarte mare pentru ambele orașe în ideea Timișoarei ca și Capitală Europeană a Culturii. Cancun e principalul pol de turism din America de Nord și principala atracție pentru toată populația turistică. Promovarea Timișoarei în Cancun poate să aducă beneficii pentru turiștii de peste ocean. Al doilea proiect este construirea Clubului Economic Nord American. Unde la fel, Mexicul este partener”.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*