Social

Foto: Să nu mai ziceți că stau degeaba! ”Marinarii” Poliției Locale învață tehnici de salvare de la înec

Foto: Să nu mai ziceți că stau degeaba! ”Marinarii” Poliției Locale învață tehnici de salvare de la înec

Polițiștii locali de la Biroul Patrulare Navală învață tehnici de salvare de la înec și de acordare a primului ajutor pentru situațiile în care vor întâlni astfel de situații.

O parte dintre timișoreni se întrebau, mai mult pe rețelele de socializare, ce fac ”marinarii” Poliției Locale din capitala Banatului, adică acei polițiști locali care lucrează în cadrul Biroului de Patrulare Navală, activitatea acestora nepermițând patrularea pe Bega, pe timp de iarnă. Ei bine, am aflat ce fac aceștia, în perioada ”moartă”.

Opt polițiști locali, care fac parte din biroul amintit, desfășoară, în această perioadă, o serie de cursuri intensive care cuprind tematici referitoare la tehnici de salvare de la înec, dar și cursuri de prim-ajutor, care presupun instruirea referitoare la intervenția imediată atât în apă, cât și pe uscat în cazul persoanelor care se îneacă, respectiv tehnici de verificare a semnelor vitale, cunoașterea poziției de siguranță a persoanelor cărora li se acordă primul ajutor, transportarea acestora pe mal etc. Primul modul se desfășoară cu un profesor din cadrul Clubului Sportiv Școlar nr. 1, având loc la bazinul din zona Dacia, iar cel de-al doilea se desfășoară cu un cadru de specialitate de la Centrul Medical ”Regina Maria”. Modulele sunt organizate în baza unor protocoale de colaborare și nu presupun costuri.

”Aceste cursuri, considerate extrem de utile, au fost organizate pentru ca polițiștii locali care patrulează cu ajutorul șalupei pe Canalul Bega, atunci când vremea o permite, să-și aprofundeze cunoștințele cu privire la modul în care trebuie să intervină în cazurile în care întâlnesc persoane în pericol”, transmit reprezentanții Poliției Locale Timișoara.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*