Economic

CCIA Timiș continuă programul de informare a angajatorilor privind modificările legislative

CCIA Timiș continuă programul de informare a angajatorilor privind modificările legislative

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș și Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă a Județului Timiș organizează vineri, 23 februarie, seminarul cu tema: AJOFM Timiş în sprijinul angajatorilor din judeţ.

Evenimentul va avea loc de la ora 10, în Sala Nera a Centrului Regional de Afaceri și își propune să informeze agenţii economici din judeţul Timiş cu privire la noile reglementări legislative în vigoare, să stimuleze companiile în aplicarea legislației și să îmbunătățească dialogul între autoritățile statului și reprezentanții mediului de afaceri.

Principalele teme de discuţie: Structura șomajului în județul Timiș – facilități acordate angajatorilor prin aplicarea prevederilor Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă, cu modificările și completarile ulterioare; Servicii EURES în sprijinul angajatorilor; Premise pentru anul 2018.

Aceste seminarii sunt importante atât pentru AJOFM, ca și principal actor al piețe forței de muncă, dar și pentru angajatori pentru a ne cunoaște atât activitatea, dar și facilitățile sau sprijinul pe care îl putem acorda pentru a se dezvolta și a-și atrage personal. Noi credem că agajatorii sunt informați, darne bucurăm de orice inițiativă și de orice apropiere cu aceștia. Am acceptat invitația CCIAT pentru că am avut noutăți legislative și modificări în legislația noastră. (…). în primul rând putem să ajutăm angajatorii prin facilitățile legislative pe care le avem, apoi cunoscundu-le nevoile în mod particular să vedem de unde putem atrage această forță de muncă, fie că derulam proiecte, fie că avem măsuri de stimulare și măsuri de mobilitate, fie că avem nevoie să amplificăm această ofertă sau să o extindem la un nivel național pentru a atrage forță de muncă, fie a organiza o bursă a locurilor de muncă sau mini bursă specifică pentru fiecare angajator care are o nevoie mai mare sau deficit mai mare de forță de muncă”, spune directorul AJOFM, Simona Potîng.

Adora Beauty

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*