Sport

Agroland se impune la Târgoviște cu 3-1 și urcă pe locul 4 în clasamentul Diviziei A1

Agroland se impune la Târgoviște cu 3-1 și urcă pe locul 4 în clasamentul Diviziei A1

UVT Agroland Timișoara se întoarce cu trei puncte de la Târgoviște, de pe terenul echipei care a câștigat medaliile de bronz în sezonul trecut al Diviziei A1 de volei feminin. ”Agro” a avut o revenire superbă, după ce echipa gazdă și-a adjudecat primul set la 15. Timișorencele au reușit să le câștige pe următoarele trei și să obțină primul succes extern cu unul din granzii campionatului, ceea ce face ca Agro să urce locul 4 în clasament.

Meciul de la Târgoviște a început sub nota de dominare a CSM-ului din localitate. Agroland a reușit să egaleze la 9, însă de acolo echilibrul primului set s-a rupt. CSM a făcut șase puncte la rând (15-9) și nu a mai putut fi ajunsă din urmă.

Actul secund a început asemător cu cel precedent. Formația de lângă Turnul Chindiei conducea cu 10-5, Agroland s-a apropiat la două puncte, 9-11, dar CSM și-a dublat rapid ecartul. După cel de-al doilea time-out tehnic, Târgoviște s-a distanțat din nou la cinci lungimi, 17-12. Acest set a avut însă un scenariu incredibil. Agroland a egalat la 19, apoi la 21, 22 și 23, și avea o primă minge de set (24-23). CSM a anulat șansa timișorencelor de a egala și a întors la 25-24. Agroland a răsturnat din nou, la 26-25, iar apoi gazdele au mers la 27-26 și 28-27. Milagros Collar a greșit serviciul, Diana Cărbuneanu și-a adus echipa în avantaj, iar căpitanul Diana Balintoni a închis setul cu un as, după 32 de minute de la startul acest părți.

Setul trei nu a avut un final la fel de disputat precum cel de-al doilea, dar chiar și așa i-a ținut pe fani cu sufletul la gură. Agroland a pornit puternic și a făcut 6-0. După primul time-out tehnic (8-6), trupa de pe Bega s-a distanțat la 12-8, dar Tâgoviște a întors la 14-12. Echipa pregătită de Bogdan Paul a revenit rapid în avantaj, 16-15, iar de la acel scor formația dâmbovițeană a mai reușit doar trei puncte până la finalul actului.

Ultimul set al meciului a aparținut voleibalistelor timișorene. Diferența a fost făcută după cel de-al doilea time-out tehnic. De la 18-18, Diana Balintoni & Co. s-au desprins la 23-18 și nu le-au mai lăsat pe adversare să revină.

Agroland: Diana Cărbuneanu (5 puncte și 1 blocaj), Roxana Bacșiș (23 puncte, 1 as și 4 blocaje), Diana Balintoni (6 puncte, 2 ași și 1 blocaj), Andrea Lakovic (17 puncte, 1 as și un blocaj), Andreea Petra (11 puncte, 1 as și 4 blocaje), Ariana Pîrv (2 puncte și 1 as) și Mihaela Ozun – libero. A mai intrat Daniela Lupescu (6 puncte).

După acest succes, cele două formații au făcut schimb de locuri în clasament. Agroland a urcat pe poziția a patra, cu 32 de puncte, și are o lungime avans față de CSM Târgoviște.

Următorul meci este programat sâmbătă, 17 februarie, la ora 18:30, cu Medicina Târgu Mureș, la sala UVT de pe strada Oituz.

Adora Beauty

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*