Administrație

Nouăsprezece blocuri vor intra în reabilitare termică

Foto: Octavian Pintean

Finanţare europeană pentru reabilitarea termică a blocurilor din Timișoara. Municipalitatea continuă demersul pentru reabilitarea termică a zeci de imobile.  Până la sfârșitul lunii februarie vor fi depuse proiecte de reabilitare termică din fonduri europene pentru 19 blocuri din oraș. Anunțul a fost făcut azi de către edilul Nicolae Robu.

Trei blocuri sunt situate pe strada Oglinzilor, Intrarea Ioan Simu și Ghe. Lazăr, un bloc este situat pe strada Arieș, patru blocuri sunt pe bd. Take Ionescu, Brândușei,Teriplata, patru blocuri pe strada Botoc, Lucaciu, Martir Juganaru și șapte blocuri sunt situate pe străzile Argeș, Măslinului, Intrarea Topologului,  Cetății, Cernăuți, Răsăritului. “De la Direcția de Urbanism și dezvoltare urbană ni se comunică faptul că sunt în pregătire și vor fi depuse până la sfârșitul lunii februarie alte cinci aplicații de finanțare europeană în cadrul  POR 3.1.A pentru 19 blocuri care vor intra în reabilitare, anvelopare. Săptămâna trecută au fost finalizate și transmise alte două aplicații pentru opt blocuri. Șapte blocuri în zona Soarelui-Odobescu-Complex și unul pe Splaiul Nicolae Titulescu”, a spus edilul Timișoarei.

Tot în cadrul acestui program sunt în curs de evaluare cinci aplicații pentru optsprezece blocuri, altele decât cele depuse săptămâna trecută. Potrivit conducerii Primăriei Timișoara, este vorba despre șase blocuri în zona Aradului – Torontalului,   cinci blocuri în Dâmbovița, patru blocuri în zona Mareșal Averescu, două blocuri în zona Martir Stanciu – Știintei, șase pe strada Învățătorului, Martir Caceu, Ripensia, Coposu, Măgura.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*